icra iflas kanunun 331. maddesi yardım!
merhabalar başıma gelen bir olay ile ilgili akıl danışmak istiyorum.
ev sahibim ile bazı sorunlar yaşadık kriz döneminde 8 ay kadar işsiz kalmamdan ötürü 4 kira bedeli ödeyemediğim için evi boşaltmak zorunda kaldım. bu meblağ yaklaşık olarak 1600 tl avukata vereceğini söyledi. avukata verdikten sonra bana bir mesaj geldi ; hakknızda icra iflas kanunun 331. maddesi gereğince borcunuzu ödememiş olmanız sebebiyle alacaklıyı zarara uğratmaya yönelik olarak hakkınızda ceza davası açılacağını dava sonucunda 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 1000 güne kadar adli para cezası isteminde bulunulacağını tarafınıza ihtaren bildiririz. ceza koşulunda, alacaklı borçlunun borcu ifa etmemesi ya da kötü ifa etmesi sonucunda bir zarara uğradığını ispatla yükümlü değildir.
ben evi bir başka arkadaştan eşyaları ile birlikte devir almıştım. çıkarken de haliyle eşyalara cuzi bir miktar para ödediğim için zaruri olan buzdolabını ve çamaşır makinesini alarak çıktım. kalan bütün eşyaları bıraktım benim olmasına rağmen. ev sahibi eşyalarımı alıp götürdü diye mahkemeye başvurmuş. kontratta demirbaş olarak sadece çamaşır makinesi görünüyormuş bu sorunların olduğu dönemde ben yaptığım kontratı unuttum zaten ki bi kopyasını vermesi gerektiği halde vermemişti kendime.
bununla ilgili ne yapmam gerekiyor ben borcumu ödemeyeceğim demiyorum şuan çalışıyorum ve maaş günümü bekliyorum ancak tamamını verebilecek durumda değilim. 2 veya 3 taksit ile kira borcumu ödeyebilecek durumum ancak var. kendimin sanıp aldığım çamaşır makinesini de geri iade edeceğim zaten. yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ediyorum şimdiden.
Cevap: icra iflas kanunun 331. maddesi yardım!
Bu durumu alacaklı avukatı ile görüşerek anlaşabilirsiniz ancak, kabul ederlerse dediğiniz şekilde yapabilirsiniz o zaman.
Anlaşamazsanız, size icra dairesinden gelecek ödeme emrinde belirtilen süre içinde ,
- borca itiraz edebilirsiniz, bu durumda ev sahibiniz borcun kaynağını ıspatlayarak itirazın iptali davası açıp bir de mevcut borca ilave inkar tazminatı ödemek durumunda kalabilirsiniz.
- İcra dairesine , gelen ödeme emrinde belirtilen süre içinde borcu ödeyerek diğer ilave masrafların çıkmasının önüne geçebilirsiniz.
- icra dairesinden ödeme emri geldiğinde, icra dairesinde ilk taksidi peşin ödemek suretiyle 4 taksitte ödeyebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumu alacaklı avukatı ile görüşerek anlaşabilirsiniz ancak, kabul ederlerse dediğiniz şekilde yapabilirsiniz o zaman.
Anlaşamazsanız, size icra dairesinden gelecek ödeme emrinde belirtilen süre içinde ,
- borca itiraz edebilirsiniz, bu durumda ev sahibiniz borcun kaynağını ıspatlayarak itirazın iptali davası açıp bir de mevcut borca ilave inkar tazminatı ödemek durumunda kalabilirsiniz.
- İcra dairesine , gelen ödeme emrinde belirtilen süre içinde borcu ödeyerek diğer ilave masrafların çıkmasının önüne geçebilirsiniz.
- icra dairesinden ödeme emri geldiğinde, icra dairesinde ilk taksidi peşin ödemek suretiyle 4 taksitte ödeyebilirsiniz.
cevap için çok teşekkür ediyorum yalnız anlamadığım neden 331. yasa ile dava açılmış olduğu ? ve hapis istemi ne alaa sonuç itibari ile çalışıyorum ihtar çekilmemiş ödeyeceğim dediğim borcu ödememezlik yapmamışım. sonuç itibari ile mide bulandırıyor bu tanımlar..
Amaç ta o olmuş , mide bulandırarak borcun en kısa sürede ödenmesini sağlamak.
Bir icra takip işlemi başlatılırsa icra dairesinden yazılı bildirim gelir,
bir dava açılırsa yazılı tebligat gelir, mesajla ne kadar hapis cezası alacağınız ne kadar para cezası ödeyeceğiniz telefona mesaj ile bildirilmez.