Tehdit edildim ancak şahidim yok
Bir süredir forumda gürültü konusundan dert yanıyorum. Yine polis çağırdım ve aşağıdan dinledim, çok sessiz olduklarını, benim onlar hakkında asılsınız ihbarda bulunduklarını bu nedenle bir daha polise şikayette bulunursam şikayette bulunacaklarını söylediler. Polis memuru gittikten sonra sonra şikayetlerimle ilgilenen zabıta amirinin tanıdıkları olduğunu, göbeğinin bu mahallede kesildiğini, kime şikayet edersem edeyim sonuç alamayacağımı söyledi ve ben de tüm şikayetlerimi geri çektim. Şimdi daha çok rahatsız ediyorlar, hem de korkuyorum. Kaymakamlık savcılığa gitmemi söyledi. Ben tek başımayım, şahidim hiç yok. Sizce bir sonuç çıkar mı? Şimdi ne polisi arayabiliyorum ne de zabıtayı çünkü tanıdıkları. Bizzat isim verildi.
Cevap: Tehdit edildim ancak şahidim yok
Savcılığa şikayet edin ancak gürültü yapmak kabahat sayıldığından takipsizlik kararı verilebilir. Bu nedenle dilekçenizde ne polisin ne de zabıtanın görevlerini yapmadıklarını da belirtin. Kimse devletten büyük değildir.
Alıntı:
amelie08 rumuzlu üyeden alıntı
Bir süredir forumda gürültü konusundan dert yanıyorum. Yine polis çağırdım ve aşağıdan dinledim, çok sessiz olduklarını, benim onlar hakkında asılsınız ihbarda bulunduklarını bu nedenle bir daha polise şikayette bulunursam şikayette bulunacaklarını söylediler. Polis memuru gittikten sonra sonra şikayetlerimle ilgilenen zabıta amirinin tanıdıkları olduğunu, göbeğinin bu mahallede kesildiğini, kime şikayet edersem edeyim sonuç alamayacağımı söyledi ve ben de tüm şikayetlerimi geri çektim. Şimdi daha çok rahatsız ediyorlar, hem de korkuyorum. Kaymakamlık savcılığa gitmemi söyledi. Ben tek başımayım, şahidim hiç yok. Sizce bir sonuç çıkar mı? Şimdi ne polisi arayabiliyorum ne de zabıtayı çünkü tanıdıkları. Bizzat isim verildi.
Alıntı:
Bu anlattıklarını arasında , '' tehdit '' kısmı nerede? Ne şekilde tehdit edildiniz?
"İstediğin yere başvur, hiçbir sonuç alamazsın, şikayetlerine bakan X benim tanıdığım, beni mahallede herkes tanır, polis çağırırsan ben de senden şikayetçi olurum"dedi. Bu tehdit değil mi? Evde tek yaşıyorum, şahidim yok diye, yaptıklarıma katlan diyor. Kapıya gelen görevlilerin bir suçu yok. İşini iyi yapanları da X amirine şikayet etmişler. Gerçekten öyle mi? kapalı kapılar ardında istediğini yapabilir mi? Sorunumla ilgilenen X dediği amir "gürültüye çare yok, bizim çok işimiz var, cimere de, başka bir yere de yazma, X kurumuna elden dilekçe ver" dedi. Bunlara da şahit yok. X kurumu da diyor ki, bizim işimiz değil onların işi.
Alıntı:
"İstediğin yere başvur, hiçbir sonuç alamazsın, şikayetlerine bakan X benim tanıdığım, beni mahallede herkes tanır, polis çağırırsan ben de senden şikayetçi olurum"dedi.
Neticede siz de şikayet hakkınızı kullandığınızda kapılarına polis gelmiş, onlar da sürekli asılsız şikayetçi olarak rahatsızlık yarattığınız yönünde şikayetçi olma haklarını kullanabilirler sizin kullandığınız gibi.
Alıntı:
Bu tehdit değil mi?
Hayır değil.
Anladığım kadarıyla bir insan yalnız ve savunmasızsa, ıspatlayamıyorsa isteyen herkes istediği gibi rahatsız edebilir. X amirine güvenip, benim tanıdığım, mahalle herkes beni tanır, sen hiç bir şey yapamazsın gibi sözlerle gözdağı verebilir. Her akşam ihbarda bulunmadım. Kurumlar aracılığıyla dilekçe yazdım. 2 ayda sonuç gelip biri uyardı. Çok sıkıştığım iki anımda kolluk kuvvetlerinin yardımını rica ettim. Neyse etsin şikayet.