Komşum arabama zarar veriyor. Ne yapmalıyım?
Herkese merhaba,
Arabamı, üçüncü katta oturduğum, toplam dört katlı bir apartmanın, kendi dairemin bulunduğu tarafta, apartmanın duvarının yanına park ediyorum. Arabamın park yeri, tam olarak, mutfak balkonlarının alt tarafına denk geliyor. Mutfak balkonun ne sallasan benim araba gelecek şekilde oluyor malesef. İşten gelince başka park yeri kalmayınca mecburen buraya park etmek zorunda kalıyorum.
Son birkaç haftadır, sabah işe giderken, arabamın üstüne hacimli bir şekilde içeriğini bilmediğim sıvılar atıldığını gördüm. Ben arabayı yıkatıyorum, bir kaç gün sonra arabam yine aynı şekilde kirletililiyor. Artık arabanın ön kaputunda halelenmeler meydana geldi. Atılan sıvı detarjan gibi bir kimyasal ise, bu gidişle ciddi maddi zararım olacak. Ancak, zararı hangi komşumun yaptığını tam olarak bilemiyorum, ama atık sıvının atılma yönü ve dağılımına baktığımda ikinci kattan atıldığını düşünmeye başladım.
Soruma gelecek olursak, kendimi medeni yollar ile savunmak için hukuki olarak hangi adımları izlemeyelim?
Toplumda malesef çok fazla insan şekilli canavar dolaştığı için çok karşılaşılan bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Saygılarımla
Cevap: Komşum arabama zarar veriyor. Ne yapmalıyım?
Alıntı:
Mkayar rumuzlu üyeden alıntı
... Siz olsaydınız ne yapardınız?
Arabamı bir başka yere park ederdim
Komşunuzun arabaya zarar verdiğini tanık ve kamera görüntüsü gibi kanıtlar ile ispatlama olasılığınız varsa, TCK 151. maddesi gereğince, kirletmek suretiyle malla zarar verme suçundan savcılığa ilgili şahısları şikayet etme hakkınız vardır.
Arabanızı bir kamera görüyor mu? Görmüyorsa, arabayı ve atan kişiyi görecek bir yere bir kamera koymak çözüm olabilir.