Ertelenen Talimatlı Mahkeme
Merhaba. Doğru mu belirttim ilgili mahkemeyi bilemiyorum. Yanlışsa affola.
27 haziran 2019 ( 2 gün sonra ) tarihinde eskisehirde ilk celsesi görülecek mahkemem var. Istanbulda yaşadığım için bu mahkeme bana 24 haziran 2019 istanbul and adliyesi olarak celp edildi. Mahkeme için duruşma salonuna gittiğimde, katip ile görüşmemiz söylendi ve katip ile görüşünce, duruşma hakimi'nin seçim yetkilisi olduğundan, o gün izinli olduğunu belirtti. Bir kağıt verildi herkese, dosya numarası, ad soyad imza ve adres ile doldurup verdik. Mazaret dilekcesi imiş. Benim mahkememin eskisehirde olduğunu söyleyince, evet ama orayı değil burayı esas almanız gerekiyor dedi. 2 gün sonra görülecek esas mahkemede sanırım bu mazeret gözükecek, fakat o mahkemeyi bu ne kadar ilgilendirir? Katip ile konuşma da, "Ne zaman yeni mahkeme tarihi iletilir?" dedim, "Belli değil. Istanbul büyük bir şehir bu sebepten ilk mahkeme tarihini 2020 ocak ay'ına veriyoruz." dedi. Bu da garip geldi. Yargılama Asliye mahkemesinde ve 3 ay atar ortalama, bilirsiniz. Esas mahkeme gönderilen mazeret'i görüp, "cuLt isimli kişinin and adliyesinde mahkemesi görülene kadar beklenmesine.." diye bir karar mı verecek 2 gün sonraki mahkeme?
Tam kendimi ifade edememiş olabilirim..Fakat buradaki vermem gereken ifade için katip, 2020'ye gün veriyoruz ve orayı değil burayı esas gibi görmeniz lazım dedi. Kafam karıştı. Eskisehir'e gitmem gerekir mi? Bu tarz durumdan dolayı 2 gün sonraki esas mahkemeye gitmezsem aranmam cıkar mı?
- - - Updated - - -
Şuan e-devletten baktığımda ise; Ilgili eskisehir mahkemesi evraklarında dün eklenen "Talimat Duruşma Zaptı" adlı bir evrak var aynen şu yazıyor;
"T.C.
İSTANBUL ANADOLU
28. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
DURUŞMA TUTANAĞI
Belirli gün ve saatte 1. celse açıldı. Açık yargılamaya başlandı.
Duruşmaya gelen olmadığı görüldü.
Mahkememiz hakimi İb* Fi* Tal*'ın seçim hakimi olması sebebiyle duruşmalara katılamadığı görüldü.
Hakim değişikliğinden önceki tutanaklar okundu.
Sanığın mazeret dilekçesi sunmuş olduğu görüldü.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :
Sanığın mazeretinin kabulü ile duruşma gününün cep telefon numarasına SMS ile bildirilmesine,
Bu nedenle duruşmanın 27/01/2020 günü saat 09:35 bırakılmasına karar verildi. 24/06/2019"
Birincisi mazereti bana yaptırttılar fakat, onların mazeretiydi. Sanki ben mazeret sunmusum gibi göstermişler, bu sorun teşkil eder mi? Ayroca, normalde bu mahkeme dediğim gibi Eskisehirde 2 gün sonra görülecek. Bu karar Istanbul Anadolu adliyesinde, eskisehir uzak diye gitmemem icin görülmesi gereken mahkeme. Şimdi 2 gün sonraki Esas Eskisehir Mahkemesi bu karar'a istinaden, ilgili durusma tarihinin beklenmesine seklinde mi karar verecek?
Cevap: Ertelenen Talimatlı Mahkeme
Eskişehirdeki esas mahkemesi talimat dosyasını bekler ileri bir tarihe atar.