Üniversitede Not Tespit Davası Açmak
Merhaba.
Bölüm birincisi olarak okulu bitirmeme ramak kalmasına rağmen sınıfça problem yaşadığımız bir hoca yüzünden dersten geçememe durumu var, bütte bu hoca, tek ders sınavında bu hoca, okul yaz okulu açmıyor ve dersin başka yaz okullarında da karşılığı yok. Cimer ve rektörlüğe dilekçe yazdık, soruşturma dahi açılmadı. Komisyon kurun başka hoca sınav yapsın, ona da izin onay vermiyorlar. Final sınavımdaki kâğıt için not tespit davası açmak istiyorum yahut o dersin usulsüzlüğü ile alakalı herhangi bir şey. Yüksek lisans kabulu aldım yurt dışından, ancak bu durum iyice ayyuka çıkarsa hakkım da yanacak. Ne yapacağımı bilemiyorum, hoca hakkında bütün sınıf dilekçe yazdık, ancak hoca pervasızlığına devam ediyor. Dekan uzlaşın diyor, fakat hoca ile uzlaşma imkânı da kalmadı, her türlü yolu deniyor, çok trajik bir olay içerisindeyiz, ne yapmalıyız?
Ekleme: Sınıfımız beş kişi, final sınavında üç kişi sınavdan çıktılar, lüzumsuz zorluktan kaynaklı, ben ve bir arkadaşım soruları yaptık, ancak pek parlak geçecek gibi görünmüyor, hoca kasıtlı olmasa belki, tüm sınıfın finalden kalma hadisesi sınava ve hocanın olumsuz tutumuna dair bir kanıt oluşturur mu acaba?
Cevap: Üniversitede Not Tespit Davası Açmak
Görünen iddianız hoca zor sordu, hoca bize gıcık menvalinde şeyler.Yani hocayı şikayet edeceksiniz hoca sizin suyunuza gidecek, istediğiniz şekilde sorular soracak vs. bekliyorsanız şikayetlerinizden bir şey çıkmaması normal.Kendi sınavınız için maddi hata itirazınız olursa o hakkınızı kullanırsınız(test ise doğru yanlış sayıları, klasik ise sorulara verilen puanların yeniden toplamına bakılır) ancak dilekçe verdik, cimere yazdık şeklinde yaklaşımlarla soyut şeylerden(sorunun zorluğu veya hocanın sizden hoşlanıp hoşlanmamasını kimse hiç bir ölçütle ölçemez) sonuç almanız(zaten şimdiye kadar yaşadığınız bu şekilde)beklenemez.
İdarenin ( Yani Üniversitenin) tutumu ve dilekçelerinize verdiği cevaplar sizi tatmin etmiyorsa ivedilikle Kamu Denetçiliği kurumunca sorunuzun çözümü ile sınav kağıdınızın bilirkişilerce incelenmesini ücretsiz talep etmeye hakkınız vardır.
Şayet Kamu Denetçiliği kurumu sorunuzu çözmezse yine idari yargı yolu açıktır. İdare Mahkemesinde dava açacaksanız bir avukattan yardım almanız sizin için iyi olacaktır.
Saygılarımı sunarım.
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU LİNKİ:
https://www.ombudsman.gov.tr/rehber-...lar/index.html
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Görünen iddianız hoca zor sordu, hoca bize gıcık menvalinde şeyler.Yani hocayı şikayet edeceksiniz hoca sizin suyunuza gidecek, istediğiniz şekilde sorular soracak vs. bekliyorsanız şikayetlerinizden bir şey çıkmaması normal.Kendi sınavınız için maddi hata itirazınız olursa o hakkınızı kullanırsınız(test ise doğru yanlış sayıları, klasik ise sorulara verilen puanların yeniden toplamına bakılır) ancak dilekçe verdik, cimere yazdık şeklinde yaklaşımlarla soyut şeylerden(sorunun zorluğu veya hocanın sizden hoşlanıp hoşlanmamasını kimse hiç bir ölçütle ölçemez) sonuç almanız(zaten şimdiye kadar yaşadığınız bu şekilde)beklenemez.
Beyefendi mevzu hocanın zor sorması değil, buradaki kasıt. Biz diyoruz ki komisyon kurulsun, sınavı komisyon yapsın, bu itiraz edilecek bir şey mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
İdarenin ( Yani Üniversitenin) tutumu ve dilekçelerinize verdiği cevaplar sizi tatmin etmiyorsa ivedilikle Kamu Denetçiliği kurumunca sorunuzun çözümü ile sınav kağıdınızın bilirkişilerce incelenmesini ücretsiz talep etmeye hakkınız vardır.
Şayet Kamu Denetçiliği kurumu sorunuzu çözmezse yine idari yargı yolu açıktır. İdare Mahkemesinde dava açacaksanız bir avukattan yardım almanız sizin için iyi olacaktır.
Saygılarımı sunarım.
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU LİNKİ:
https://www.ombudsman.gov.tr/rehber-...lar/index.html
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.