Silahla tehdit suçu 3 Mağdur zincirleme suç hükümleri uygulanırmı
[B]Öncelikle bu sorumu cevaplıyacak olan avukat abime teşekkur ederim.
Silahla tehdit suçundan yargılandıgım davada 3 Müşteki var. Müşteki Mahkemede ifadesinde şunları söylüyor. Sanık olaydan 1 hafta önce beni yolda silahla tehdit etti. Olaydan 1 hafta sonra olay gunu çalıştıgım dükkanımın önünde beni silahla tekrar tehdit etti olaya müdahale etmek isteyen 2 arkadaşımıda silahla tehdit etti. Gereği Düşünüldü kısmında yazan 106/2-a ve 43/1 maddelerinin uygulanma ihtimali nedeniyle sanığa ek savunma hakkı verilmesi diyor.
Benim anlamadıgım tck 43/1 Uygulanma şartı Aynı mağdura yönelik olursa yazıyor ama bu dava 3 Mağdur var. Bu durumda Bana tek ceza verilip zincirleme suç hükümleri gereği verilecek ceza artırılacakmı. Yoksa bu ifadeyi veren sanıktan verilecek ceza tck 43/1ile artıldıktan sonra diğer 2 Müşteki içinde ayrı ayrı bir cezamı verecek Lütfen bu sorumu cevaplayın çok kafam karıştı
1 Müşteki için 43/1 Diger müştekiler için ayri ayri bir ceza verebilirmi Yoksa tek bir ceza verip bunu artırıcakmı
ve şunuda eklemek istiyorum 3 müştekide şikayettinden ilk mahkemede vazgeçti
Tck 43/1 ve 43/2 Aynı dosyada Aynı anda uygulanabilir mi?
Tek bir fiil ile birden fazla kişiye karşı işlenen aynı suçun. Mağdurlardan birine karşı daha öncesinde aynı suç değişik zamanlarda işlenmişse. Bu davada hem tck 43/1 hem 43/2 aynı anda uygulanabilir mi? iki madde tek davada uygulanamaz diye bir kanun var mı?
Cevap: Silahla tehdit suçu 3 Mağdur zincirleme suç hükümleri uygulanırmı
TCK 43/2 de aynı suçun birden fazla kişiye tek bir fiille işlenmesi durumunda da birinci fıkra hükümleri uygulanır dediği için tek bir ceza verilip arttırılması söz konusu olacaktır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
TCK 43/2 de aynı suçun birden fazla kişiye tek bir fiille işlenmesi durumunda da birinci fıkra hükümleri uygulanır dediği için tek bir ceza verilip arttırılması söz konusu olacaktır.
Engin bey. Değerli vaktinizi ayirip cevap verdiniz. Çok teşekkur ederim ama bu davada mağdurlardan birine karşı 1 haftaöncede aynı suç işlendi yazıyor. bu durumda hem 43/1 hem 43/2 mi olucak
TCK 43 zaten arttırma maddesi birden fazla uygunlanmaz.