Cevap: Ev Sahibim Evini Satıyor
Dikkat edin ev sahibiniz iyi niyetli değil. Ancak elinde tahliye taahhütnamesi var.
Tahliye taahhüdünde ne yazılı olduğunu söylememişsiniz. Yani tahliye tarihi ve taahhüdün hazırlanma tarihi yazıyor mu?
Alıntı:
altaygencaslan rumuzlu üyeden alıntı
1- Şimdi bu belgelerle benim ev arama zamanım falan var mı?
2- Tahliye taahhüt belgesinin yer yıl yenilenmesi gerekiyormuş belge hala geçerli midir?
3- Kira kontratı ne kadar süre içinde yenilenmezse aynen kabul edilir yada edilmez?
4- Belgeye rağmen ev aramak için bir vakit elde edemez miyim?
5- Ev ilanını gördüm ilan detayında "kiracı 1 ay içinde çıkacak" yazıyor bu süre benim için zorunlu mudur?
1- Tahliye taahhüdü belli bir tarihte çıkacağınızı taahhüt eden bir belgedir. Tarih kısmı boş ise ev sahibi onu istediği gibi doldurabilir. Sadece icra yolu ile çıkarmak isterse işlemlerin gerçekleşme süresi kadar vaktiniz var.
2-Her yıl verilmesi gerekmiyor. Ama tahliye taahhüdüne şu tarihte çıkacağım demişseniz ve bu tarihten itibaren 30 gün içinde ev sahibi işlem yapmamışsa taahhüt geçersiz olur. Ama tarihsiz tahliye taahhüdü ilelebet geçerlidir.
3- Ev sahibinin tahliye nedeni olmadıkça ve kiracı 15 gün önceden çıkacağını bildirmedikçe kendiliğinden birer yıllık süreler ile yenilenir. Geçerli tahliye taahhüdü, tahliye nedenidir.
4- Hayır
5- Ev sahibinin ilanda ne yazdığının önemi yok. Durumunuz açıkladığım gibidir.
Yusuf bey yardımlarınız için çok teşekkürler