Eski çalıştığım iş yerinde (spor salonu) toplamda 3 çalışan vardı ve maaşları elden alıyorduk. Sormak istediğim, belli bir sayının altında çalışanı olan iş yeri sahiplerinin hukuken maaşları elden verebilme hakkı var mı ?
Teşekkürler
Printable View
Eski çalıştığım iş yerinde (spor salonu) toplamda 3 çalışan vardı ve maaşları elden alıyorduk. Sormak istediğim, belli bir sayının altında çalışanı olan iş yeri sahiplerinin hukuken maaşları elden verebilme hakkı var mı ?
Teşekkürler
En son 4 kişi olursa elden verilebiliyordu ama 5 kişi olunca bankaya yatma zorunluluğu vardı.
5 Kişi ve üzeri banka aracılığı ile ödenmektedir. Yanlız maaş yüksekliğinden bazı firmalar maaşları asgari ücretten göstermektedir. Maaş farkları ise elden ödemektedir. Benim kanatimce kaç kişi olursa olsun kayıt dışının önüne geçebilmek için banka aracılığı ile yapılmasıdır.
Öncelikle cevap için her ikinize de çok teşekkür ederim. Benim esas sorunum, bu iş yerinden çıkmadan önce son maaşımdan yaklaşık 1600 TL civarı bir alacağımın kalmış olması. Konu hakkında yapabileceğim hiç mi bir şey yok? Esas istediğim para değil karşı tarafın bu şekilde davranması sinirimi bozuyor. En son gittiğimde maaşları verirken imzalattığı uyduruk defteri bile "attım" diye göstermedi ve yine söz verdi bu ay yatıracağım diye. Göz göre göre yalan söylüyor.