Gece vakti birden fazla kişi ile birlikte silahla yağmaya teşebbüs ,yaralama,nitelikli olarak konut dokunulmazliğini ihlal etme cebir tehdit ve hile k
merhaba,
2017. 9. ayda yaşamış olduğum ekonomik sıkıntılar nedeni ile tanıdığım bir kişi aracılığı ile tefeci ile muhattap olmaz zorunda kaldım. tefeciden o zaman 20.000-tl para aldım 10.000-tl si elden kalan para hesaptan gönderildi. bu para karışılığında kendisine 30.000-tl senet imzaladım.
aylık faizleri 5.000-tl olarak belirledi. be aylık faizleri ödeyemedğim zaman(ileriki günlerde ödemek istediğim zaman) benden ekstradan faiz istiyordu bazı aylar 11. tl ye kadar faiz ödedim. bu durum bir kaç ay bu şekilde gerçekleşti. yaklaşık 5. ayın sonunda ben yine aylık faizi ödeyemedim ve beni ofisine çağardı ve ofisinde darp ettikten sonra bana zorla 200.000-tl lik senet imzalattı benden 10.000-tl faizi iki gün içerisinde ödememi istedi eğer ödemezsem icraa yoluyla evimi alacağını söyledi. Bana zorla senedin arkasına cuma günü sabah 9 a kadar 10.000-tl ödeme yapmazsam 200.000-tl karşılığı evimi sattım yazdırdı (olay çarşamba günü gerçekleşti) ve ben dediğim zamanda ödememi yaptım ;fakat senedi geri alamadım. 20.000-tl borcum için 200.000-tl +30.000-tl senet vermiş oldum. bir kaç ay daha bu şekilde devam etti ben bu süre içerisinde yaklaşık 90.000-tl para ödemiştim. tabi artık para vermek zoruma gitmeye başladı ve ekonomim iyice kötüye gitmeye başlamıştı. ve 2018 mart haziran ayında ödemeleri kesmeye başladım. tefeci beni bir kaç aramadı yaklaşık 3 ay sonra evimim kapısında oturuken bir araba yaklaştı ve tefeciydi. arabaya binmemi söyledi bende korkudan ne yapacağımı bilemeden çaresizce arabay bindim bana araba da beni biraz hırpaladıktan sonra 20.000-tl ana param 50.000-tl oldu dedi bende çaresizce kurtulmak için tamam yarın ödeyeceğim dedim. telefonu sat bana para getir dedi. ben ertesi gün karakola gittim şikayetçi olmaya aşayiş büro amirine olayı anlattım benim ifademi almadı elinde yeterli kanıt yok. bunlarla uğraşamazsın biri gider biri gelir dedi. bende çaresizce evime geri döndüm. Daha sonra tefeci bana mesaj attı evine geliyorum diye bende gel sıkıntı yok diye cevap verdim fakat gelen olmadı. ve beni yaklaşık 4 ay daha aramadı. 23.01.2019 gecesi ben evimde uyurken 00.30 sıralarında kapı çalınmış ve annem kapıya bakmış. annem kimsiniz diye sorunda bşz özkanın iş yerinden arkadaşlarıyız diyip ayakkabıları ile içeri girmişler. annem beni uyandırdı. evde iki kişi vardı bir kişide kapıda tefeci bana borcunu ödeyeceksin yoksa senş bu gece evşnden alacağım. anneme de tehditlerde bulundu. daha sonra ben artık ödeme yapmayacağımı söyledim ve beni zorla kapıya çıkarıp darp ettiler ve burnum elmacık kemiğim ve karın kısmından bıçak yarası aldım. 6 kişi üzerime çullanmıştı. daha sonra mahelleden komşular bağarmaya başlayınca bunlar kaçtılar.bende hemen arabaya binip hastaneya gittim.olay bu şekilde oluştu. 08.07.2019 tarihinde ağır ceza mahkesinde ilk duruşmamız olacak. tefeci savunmasında daire aldım. borcunu ödeyemediği için evine paramı istemeye gittim dışarı çıktık arbede çıktı bir arkadaşımızla yuvarlanırken. oldu darp kullanmadık diye ifade vermiş.
elimde delil olarak whatsptan tehtid mesajları darp raporu ve olayı gören mahalle sakinleri vardır.
ne yapacağı bilmiyorum konu hakkında değerli düşünceleriniz arz ederim
Cevap: Gece vakti birden fazla kişi ile birlikte silahla yağmaya teşebbüs ,yaralama,nitelikli olarak konut dokunulmazliğini ihlal etme cebir tehdit ve
Çok geçmiş olsun, sizin adınıza çok üzüldüm.
Anladığım kadarıyla Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde bir kamu davası açılmış, bu mahkemeye hitaben düzenlenmiş iddianamenin fotoğrafını çekip (Ad ve soyadı gibi tüm özel bilgileri kapatmak şartıyla ) buraya atarsanız daha iyi bir yorum alma ihtimaliniz artar.
Saygılarımı sunarım.
Cevap: Gece vakti birden fazla kişi ile birlikte silahla yağmaya teşebbüs ,yaralama,nitelikli olarak konut dokunulmazliğini ihlal etme cebir tehdit ve
meşru müdafaa yapsaydın ya ağabey adamlar evine kadar girmiş anneni tehdit etmiş. büyük geçmiş olsun. birdahaki sefere tedbirli ve tedarikli olmanı tavsiye ederim sonuçta devlet badigart da değil fedai de değil.