Özel Okul Tazminatı vermek istemiyor
Merhaba,
Özel bir eğitim kurumunda 01.09.2018 tarihinden beri çalışmaktayım.Kurum okulun kapanış tarihi olarak whatsapp uygulamasından 14.06.2019 olarak bildirim yaptı.14.06.2019 tarihinde tarafımla sözleşme yenilemeyecekleri beyan ettiler. 31.08.2019 tarihine kadar maaşımın yatırılacağını sözlü olarak beyan ettiler.Eğer tazminat ister isem,yaz dönemi boyunca iki hafta onların belirleyeceği tarihlerde izin yapabileceğimi, okulda yaz okulu olacağı orda veya başka görevlerde görevlendirileceğimi sözlü olarak beyan ettiler.Ama eğer istifa edersem yaz tatilinde çalışma zorunluluğumun olmadığını 31.08.2019 tarihli sözleşme bitimine kadarki maaşlarımı alabileceğimi dile getirdiler.
Gerekli uzlaşma için ise belirlemiş oldukları bir arabulucuyla görüştüreceklerini beyan ettiler.
Şimdi bu aşamada,
-Benimle sözleşme feshine gideceklerini söyleyip beni istifaya zorlamaları kanuna uygun mudur?
-Sözleşme feshinde 4857 kanunun geçerli olacağı beyan edilmiş öğretmen olarak 6 haftalık izin süremizi bu şekilde 2 haftaya düşürebilir mi?
-Yaz tatilinde beni kurumda çalıştırıp o şekilde tazminatımı verebilir mi?
-Fesih için bana herhangi bir ihbar göndermesi gerekmez mi?
-Ettiğim istifaya binaen bu mobbing e girmez mi?
Cevap: Özel Okul Tazminatı vermek istemiyor
Anlattıklarınızdan pek tazminat vermek istemedikleri sonucu çıkmıyor aslında.
Kıdem tazminatı alabilmeniz için 1 tam yılı doldurmanız gerekiyor. Mevcut sözleşmeniz de 31.08 de sona eriyor. Yeni dönem için yenilemeyeceklerini belirtmişler ama mevcut sözleşme süresinin sonuna kadar da çalışmaya devam edebileceğinizi bildirmişler.
Çalışırsanız sözleşmeniz sona erdiğinde tazminatınızı da alabileceksiniz
demek olmuyor mu bu?
Sizi istifaya zorlama olayı da yok sanki, sözleşme sonuna kadar çalışırsanız ücretiniz ödenir denmiş, çalışmazsanız kendiniz ayrılmış olursunuz.