İnşaat Mühendisliği üzerine hukuk okumak??
Merhaba iyi günler aktif olarak cevap veriyor musunuz bilgim yok ama yazmak istedim. Ben şuan 23 yaşında inşaat mühendisliğini geçen sene bitirdim ve üzerine babamın aşırı tavsiyesi üzerine hukuk fakültesine başladım birinci sınıfı bitirdim.Babam kendisi imar-iskan konularında uzman,firmalara danışmanlık yapa ve sürekli mahkeme bilirkişilkerline çağrılan mühendis ve aynı zamanda gayrimenkul değerleme uzmanı.Kendisi normalde jeofizik mühendisi ancak çok iyi seviyede inşaat ve hukuk bilgisi olduğundan çok aşırı isim yapmasa bile (şehir dışını kasıt ediyorum) izmirden giresundan falan işler geliyor.Babam bana oğlum bak türkiyede teknik ve hukuk kısmını birleştirebilecek adam yok denecek kadar az burada haddi hesabı olmayan bir açık var hukuk büroları gayrimenkul danışmanlığı olur uyuşmazlıkların çözülmesi olur işleri çözebilse de asla bir inşaat mühendisinin ortalama seviyesi dahi teknik bilgiyi bilemez sen türkiyede aranan adam olacaksın sadece mahkeme bilirkişiliklerinden aylık 6-10 bin tl para kazanacaksın özelden yaptığın işlerle sen aylık 20-30 bin tl yi beğenmeyeceksin birkaç sene sonra diyor ve bunu garanti ediyor hatta kendisi Ispartadaki 100 inşaat firması varsa 98 inin direkt sahibini müteeahhitlerini tanır çevresi çok ama çok geniştir direk ben sana işi bağlayacağım ve yol göstereceğim dilekçe yazmayı,işleri vs senin müvekkil bulma derdin de olmayacak bir kurumda da çalışmayacaksın okulun bitti mi senle beraberr hukuk bürosunu açacağız 3-4 ay sonra rayına girecek sen 27-28 yaşında özel sektörde millet 5 yıllık tecrübeyle veya pratisyen-uzman doktorların çok zor şekilde alacağı 7 bin - 14 bin tl arası paradan fazlasını alacaksın bana dua edeceksin diyor.Sen zaten türk hukukuna yönelik çalışmayacaksın, hakim savcılık desen umrunda olmayacak sen küçük bir işten bile 5-6 bin tl para alacaksın rahat rahat diyor sürekli hemde :DD Araştırmalarım sonucu inşaat alanında danışmanlık yapmanın çok fazla getirisi olduğunu, hatta isim vermek istemiyorum ama cumhurbaşkanlığında çalışıyor akradaşımın abisi o da c.başkanlığı sisteminde 33 tane inşaat mühendisi-avukat ünvanlı kişi olduğunu söylemiş (baroları göremiyormuş sadece sistemden görebildiğiymiş) ve kardeşine arkadaşın çok iyi yapıyor büyük projelere bu adamları çağırıyorlar inşaat kısmını da anladıklarından dolayı altlarında porcheler var yepyeni milyonluk dairelerde oturuyorlar, otellere gidiyorlar firmalar ödüyor bunların masraflarını bile demiş. Bir kira sözleşmesine bile 5-6 bin tl istiyor babam bende yalanım yok zaten serbest olarak ilgim olan hukuk dalına ayrı bir ısındım böylece.Sizce benim yapmak istediğim şey doğru birşey mi çok para kazanabilir miyim??23 yaşında yds den 87 aldım ingilizcem de gayet iyidir yaşıma göre onu da ileride geliştireceğim kısmetse.Kendisi çok aşırı bir şekilde hukuk bitirmemi istiyor hatta diyor ki hakkımı dahi helal etmeyeceğim sana:DD Ben de merak ediyorum görüşlerinizi .Şimdiden teşekkür ederim. Lütfen derdimin sadece para olduğunu anlamayın ancak günümüz türkiyesinin geldiği nokta artık öyle bir seviyeki vw polo almak için bile 90 bin tl para çıkartmak gerekiyor minimum 7 bin tl almadan insan gibi yaşanılmaz bu ülkede ben de doğal olarka geleceğimi düşünüyorum :(
(Doğru yerde mi açtım bilmiyorum hatam olduysa kusura bakmayın hedefleriyle heveslenen gençliğime verin :) )