Yurtdışında Yabancı Şirkette Maaş Ödenmemesi
Merhaba,
Yaklaşık 2 ay kadar yabancı bir ülkede, yabancı bir şirkette çalıştım.
Bu süre zarfında çalışma iznim alınmadığı için sözleşmesiz çalışmak zorunda kaldım. 2 ayın sonunda ise işin fesh edildiği bilgisi geldi ve Türkiye'ye geldim.
Ödemesini alamadığım maaşımın Türkiye'de hesabıma yatırılacağı söylendi fakat yatırılmadı.
Böyle bir durumda ne yapabilirim? Türkiye'den yabancı bir şirkete dava açabilir miyim?
Cevap: Yurtdışında Yabancı Şirkette Maaş Ödenmemesi
Merhaba,
Yurt dışında sözleşmesiz izinsiz (tabiri caiz ise kaçak olarak çalışma) çalışmanızın sonucunda alamadığınız aylık ücretleriniz için Türkiye de dava açamazsınız. Oldu ki bazı şeyler gözden kaçtı dava açıldı. Açılsa bile ilk ön incelemede geçersizliği mahkeme yönünden karar verilir. Bilgi edinmenizi rica ederim. Saygılar Dr. Burhanettin Demircioğlu
Alıntı:
Dr.BurhanettinDemircioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Yurt dışında sözleşmesiz izinsiz (tabiri caiz ise kaçak olarak çalışma) çalışmanızın sonucunda alamadığınız aylık ücretleriniz için Türkiye de dava açamazsınız. Oldu ki bazı şeyler gözden kaçtı dava açıldı. Açılsa bile ilk ön incelemede geçersizliği mahkeme yönünden karar verilir. Bilgi edinmenizi rica ederim. Saygılar Dr. Burhanettin Demircioğlu
Teşekkürler Burhanettin Bey. Çalışma izni ülkeye gidildiğinde çıkartılacak denildiği için kaçak çalışmak zorunda kaldım. Maaş ödemesi olmasa bile kaçak çalıştırılmaktan dolayı dava açmam mümkün mü acaba?
Yabancı ülkede çalıştığınız yabancı şirkete ancak o ülkede dava açabilirsiniz.