Elektrik sözleşmesi iptal etmeden taşınılırsa
1997 de taşınmış olduğum dairenin elektrik saat sözleşmesi eski kiracı-
nın üzerineydi,2000 senesine kadar ödüyordum,10 ayda geç yatırdığım için elektriği kestiler,bende harcını yatırıp açtırdım.Açıldıktan sonra faturalar 2 katı gelmeye başlayınca itiraz etmek istedim,sözleşme sahibi olmadığım için edemiyeceğim söylendi,bende sinirlendim faturaları cereyanı kesip söküp götürsünler diyerek yatırmadım,hatta bir ara 2 aya 300.00 YTL. tek faturada yolladılar.Sözleşme sahibi olmadığım için elim kolum bağlı bir şey yapamıyordum,elektrik saatini 3.5 sene sonra borç birikip öyle kestiler,ben bir ara elektrik affı çıktığında elektrik saat sözleşme sahibi eninde sonunda karşılaşacağımız için taksitlendirip sadece ilk taksiti yatırdım.Tahmin ettiğim oldu sözleşme sahibi bana ulaştı,icra geldiğini söyledi.İcraya ilk müdahale olarak itiraz etti.Ben elektrik kullandığımı inkar etmiyorum ama bozuk olan sayacın yazdığı 300 YTl. dahil komik rakamları ödiyemem.Elektrik idaresi avukatı ile görüşmeye gittik adam konuşmaya bile gerek duymuyor,nede olsa salla başı almaaşı takılıyor.Sözleşme sahibi muhtardan 1997 de taşındığına dair evrak aldı,bende mahkemeye intikal ettiğinde nasıl bir yol izlemeliyim ve elektrik saatini cereyanı kesip sökmeleri için neden 40 ay kadar beklendiği ve bozuk sayacın yazdığı tarihten itibaren önceki aylar ile mukayese edilmesi için dilekçe verebilirmiyim,çünkü muhatap sözleşme sahibi denip kestirip atıyor elektrik idaresi.Apartmanda 7-8 dairenin elektrik faturası bir başka adamın üzerine,ama adam ortalıkta yok.Bu tür konularda yapılması gereken nedir.