Firma, adıma araç kiralama işlemi yapmıyor (Kara liste)
Sabiha Gökçen'de bulunan bir araç kiralama firması, benim hiç alakam olmayan, kardeşimin yaşadığı sözlü atışmadan kaynaklı olay nedeniyle, o soyadı taşıyan hiçkimseye araç vermeyeceğini belirterek rezervasyonumu iptal etmiştir. İşin ilginci, aynı firmadan 3 kere araç kiralama yaptım sorunsuz, ancak 4.de, soyaddan farkedip (soyadımız, az rastlanılan türden) iptal ettiler.
Hukuki olarak yapabileceğim birşey var mıdır ?
Cevap: Firma, adıma araç kiralama işlemi yapmıyor (Kara liste)
Sahibi oldukları aracı size kiralamalarına zorlayabilecek bir hukuk uyolu yok.
ama firma, kurumsal firma, aracı vermiyorum sana diyen de bilgisayar başında oturan eleman
bu şunun gibi, migros'ta biriyle atıştınız, bundan sonra sana burda satış yok demesi gibi birşey.
firmayı değil, şahsı mahkemeye vermek istiyorum. ayrıca, firmanın kendisine de durumu ileteceğim, ispanyol firması.
Size arabayı vermeyeceğini CEO'nun mu söylemesi gerekiyordu ki? Ha bilgisayar başındaki eleman, ha müdür. Sonuçta bu kişilerin hepsi şirketin uzantısı ve size arabalarını vermemişler. Kendilerinin bileceği iş.
Eleman olan şahsın aldığı karar ve yaptığı eylem sizi değil firmayı bağlar. Şirket size araba kiralamak zorunda değil. Dolayısıyla oradaki şahsın size araba kiralamama kararı alması demek şirketin araba kiralamaması demek ki bu durum sizin bir hakkınızın ihlali değil. Şirketin kendisine şikayet ederseniz, şirket kendi inisiyatifi doğrultusunda hareket edecektir. Müşteri kaçırdığı için bu kişiyi cezalandırabilir veyahut doğru kararı için tebrik eder, orası şirketin bileceği iş.
Migros örneğiniz de bu arada çok doğru. Migros istemezse size satış yapmaz.
teşekkürler cevaplarınız için.