Varlık şirketi ile anlaşılan eski borç hakkında
9 sene evvel bir bankaya 3500tl civarı borcum vardı.ödeyememiştim.banka varlık şirketine devretmiş.uzun süre dosya uyapta kapalı görünüyordu.geçen ay yenilenmiş varlık şirketince.bana tebligat falan gelmedi.ama ben iletişim kurdum.ödemek istedim imkanlarım ölçüsünde.yalnız varlık şirketine güvenmiyorum.haklarında kısmi ödeme gösterdiklerine ve borcu bitmiştir kağıdı vermediklerine dair çok şikayet var.varlık şirketiyle anlaştığımız tutarı firmadan imzalı yazılı belge ile istesem yeterlimi yoksa icra dairesindeki dosyamdaki tutarın anlaştığımız şekilde güncellenmesinimi isteyeyim?bu borcu sorunsuz geriye sıkıntı bırakmadan nasıl kapatabilirim garantili olarak?ödeyeceğim paranın boşa gitmesini ve sonradan bana tekrar borç çıkarılmasını istemiyorum.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.saygılar...
Cevap: Varlık şirketi ile anlaşılan eski borç hakkında
Ben olsam icra dairesi dışında bir yere asla para yatırmam ve icradaki borç ne ise, onu doğru kabul ederim. Birinin söyleyeceği söz veya vereceği evrak değil, icra dosyasında yazan rakam esastır çünkü.
Cevap: Varlık şirketi ile anlaşılan eski borç hakkında
Ben bugüne kadar bir varlık şirketinin devir aldığı borçta indirime gittikten sonra yapılan ödeme ile birlikte borcun kapandığına dair bir ibra belgesi verdiğine , icra dosyasını kapattığına şahit olmadım.
Şenol beyin de belirttiği gibi, alacağı takip eden icra dairesi, yani orada görülen miktar tamamen ödenmeden veya alacaklı icra dairesine ben alşacağımı aldım işim kalmadı demeden borcuynuz bitmeyecek. Alacaklı benim alacağım kalmadı dediğinde de icra dairesindeki masraf ödemelerini yaparak dosyayı kapatabilirsiniz ancak.