-
İşten ayrılma
merhaba okuyanlardan lütfen yardım bekliyorum ben bir şirkette epeydir çalışıyorum sigortalı olarak eğitim maksadıyla yapılan bir sözleşme imzaladım ve senet yapıldı 3 yıllık bir sözleşmeydi fakat 1 sene sonra ben işten ayrılmaya karar verdim çünki aldığım maaş yetersiz ve düzensiz ödemeleri yüzünden sıkıntıya düşüyorum henüz istifa vermedim çünki işten çıkarsam 10 000 dolarlık senet imzalattılar bu parayı ödeyip gidersin dediler şu anda ben ne yapabilirim lütfen yardım edinn
-
Bu konuda forumda daha önce benzer sorular sorulmuş ve yanıtlanmıştı.
Tek taraflı cezai şart içeren maddelerin geçerliliği yoktur. İşveren ancak, uzun süreli ve masraflı eğitimlerin bedellerini sizden talep edebilir. Daha detaylı bilgilere forumu biraz incelerseniz erişebilirsiniz.
Selamlar,
-
işverenin ücretinizi düzensiz ödediğini söylemişsiniz.. bunu biraz açarmısınız ?? şayet gerekli şartlar oluşmuşsa sözleşmenizi feshedebilirsiniz
iş kanunu md 24. İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı.:
süresi belirli olsun veya olmasın işçi aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini süresinin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir..
e) işveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse ;
saygılarımlar