Eşim benden habersiz imam nikahı kıymış
Merhaba
Eşim ikinci çocuğumuza 6 aylık hamile iken başka bir kadına aşık olduğunu imam nikahlı olarak almak istediğini söyledi bende asla kabul etmeyeceğimi boşanalım al dedim kabul etmedi sen istemiyorsan tamam çocuklarımız için vazgeçtim dedi devam edelim fakat beyfendi evde psikolojik şiddet uyguluyor eve gelmiyor veya geç geliyor çocuklarla hiç ilgilenmiyor 3 gün önce ne yapmaya çalışıyorsun dedim seni istemiyorum başkasına aşığım seni ben boşandım artık karım değilsin dedi sen herkese benim mahremimi yaydın dedi bende evime kadını nasıl getirdin dedim evlendim dedi benim haberim olmadan bunu yapabilir mi bende ertesi gün gece eve almadım bir çanta ya eşyalarını koydum kapının önüne koydum şuana kadar boşanmak istemeyen adam boşanalım diye mülayim oldu şimdi ben bu adama boşanma davası açmayı şuan düşünmüyorum madem dinen onun boşanma yetkisi var resmende ben vermiyorum bu konuda ne tür haklarım var. Maddi anlamda beni nasıl zora koyabilir kendi mali müşavir her fırıldak var üzerime olan şirketi kendi üstüne çevirmiş bu nasıl oluyor üzerime olan arabayı elinden nasıl alırım
Teşekkürler
Cevap: Eşim benden habersiz imam nikahı kıymış
Isin dini boyutu ayri, burada hukuki boyutu hakkinda daha dogru bilgi verebiliriz. Ha din derken de eger kasit islam ise, Islam dininde imam nikahi boyle birsey degil. Gozunu kestirdigin kadini bir imamin kutsamasi ile koynuna alamazsin. Imam sana kucuk cocuklara tecavuz yetkisi vermez. Imam nikahi boyle birsey degildir.
Gelelim hukuki boyuta. Imam nikahi diye birsey yok. Kocaniz sizi baska bir kadin ile utanmazca aldatiyor. Baska bir kadin ile yatmasini imamin kutsamasinin hicbir degeri yok.
Kadin derneklerinden ve barodan yardim talep etmenizi oneririm. Bu durumda bir adami neden bosamak istemiyorsunuz anlamiyorum ancak bu sizin ozel hayatinizdir. Diger kadindan sikayetci olabilirsiniz. Hatta bosanma durumunda kadindan da tazminat alabilirsiniz.
Mali musavir olmasi ile ilgili olarak da hic cekinmeyin. Genelde denetimden uzak olduklari icin basit usulsuzlukler yaparlar. Eger bir usulsuzluk yapti ise yetenekli bir avukat kolaylikla bunlari aciga cikarir. Bir de burada ceza alir.
Cevap: Eşim benden habersiz imam nikahı kıymış
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Diger kadindan sikayetci olabilirsiniz. Hatta bosanma durumunda kadindan da tazminat alabilirsiniz.
Ceza kanununa göre Zina suç olmadığı için cezası yok ancak mutlak boşanma nedenidir. Kadından tazminat alınamayacağına dair Yargıtay içtihatı olduğundan tazminat ancak aldatan eşten istenebilir.