Marka Hakkına Tecavüz İddası
Merhaba,
Ben İletişim Fakültesinden yeni mezun olmuş bir gazeteciyim. Çevremde iş bulamadığımdan dolayı kendi internet gazetemi açtım. Amacım biraz para kazanıp tecrube edinmek ve ilerleyen süreçte marka tescili yapmaktı. Geçen yıl benim xxxhaber.online internet sitemi xxxhaber.com marka hakkına tecavüz adıyla şikayet etmiş.
1)Logo ve sayfa tasarımı benzemiyor özellikle benim logomda online ibaresi göze çarpıyor
2)Hosting ve domain firmalarımız aynı değil
3)xxxhaber.com basılı gazete sitesi ben sadece online haber yapıyorum.
4) siteden herhangi bir gelirim olmadı
5)Sosyal Paylaşım siteleri ve diğer platformlarda gazetemin adını xxxhaber online olarak tanıtmaktaydım
6)Emniyetten çağırdıklarında herhangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için siteyi kapattım hala kapalı
Bu bağlamda acaba ceza alır mıyım? nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla...
NOT: SİTE ADLARI TEMSİLİRDİR
Cevap: Marka Hakkına Tecavüz İddası
Ben bunda herhangi bir sakınca görmedim. Marka ihlali de yoksa sorun yok. Kazanç olmadığından haksız rekabet de yok. Üstelik alanadı hukuku açısından ilk gelen alır prensibi geçerli.
Alıntı:
Batuhan Yorulmaz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben İletişim Fakültesinden yeni mezun olmuş bir gazeteciyim. Çevremde iş bulamadığımdan dolayı kendi internet gazetemi açtım. Amacım biraz para kazanıp tecrube edinmek ve ilerleyen süreçte marka tescili yapmaktı. Geçen yıl benim xxxhaber.online internet sitemi xxxhaber.com marka hakkına tecavüz adıyla şikayet etmiş.
1)Logo ve sayfa tasarımı benzemiyor özellikle benim logomda online ibaresi göze çarpıyor
2)Hosting ve domain firmalarımız aynı değil
3)xxxhaber.com basılı gazete sitesi ben sadece online haber yapıyorum.
4) siteden herhangi bir gelirim olmadı
5)Sosyal Paylaşım siteleri ve diğer platformlarda gazetemin adını xxxhaber online olarak tanıtmaktaydım
6)Emniyetten çağırdıklarında herhangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için siteyi kapattım hala kapalı
Bu bağlamda acaba ceza alır mıyım? nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla...
NOT: SİTE ADLARI TEMSİLİRDİR