Kaza yaptım ayağıma platin takıldı "Tazminat" alabilir miyim?
Bir kaza sonucu sağ ayağımdaki fibula kemiği kırıldı ve ameliyatla platin takıldı.Çalışan birisi değilim öğrenciyim.Motorum pert oldu.Sol ayağım çıktı yerine oturtuldu.Aynı şekilde sol parmağımdaki eklem yerinden çıktı kemik dışarı çıktı onuda yerine oturtup diktiler.Sağ dizimde yüzülme ve soyulma olmuştu derindi baya orayada dikiş atıldı.Şuan sadece sağ kolumu kullanabiliyorum desem yeridir.Doktorun söylediğine göre 1 ay boyunca üzerine basamayacağım ve araştırmalarıma görede eski hali gibi kullanabilmem için yaklaşık 7-8 aylık bir süreç var önümde.Psikolojik olarakta etkilendim diyebilirim bir araba sesi korna sesi veya şiddetli bir ses duyduğumda irkiliyorum ayaklarımı çekmeye çalışıyorum aynı şey tam uyuyakalacağım zamanda arada sırada irkilmeme neden oluyor.Bir kere daha bir taksici ile kazam olmuştu gene %100 karşı taraf suçluydu ama şikayetçi olmamıştım bende fazla birşey olmadığı için.Ama artık yeter canım buna çok sıkıldı ve motordan soğudum ailemde çok korktu.Karşı tarafa bir ders olması için babam ile birlikte avukata verdik ve uğraşacağız.Elimde kaza videosuda var fakat buraya atamıyorum sanırım isteyen olursa özelden atabilirim.
Şimdi benim sorum böyle bir durumdayken tahmini ne kadar tazminat alabilirim ben bu taksi firmasından.Şimdiden teşekkür ediyorum ilginiz ve alakanız için.Çok teşekkürler.
Cevap: Kaza yaptım ayağıma platin takıldı "Tazminat" alabilir miyim?
Bu soruya yanıt verebilmek için ne kadar süre çalışamayacağınız, hasarın kalıcı mı geçici mi olduğu, iş gücü kaybı olup olmadığı, yaptığınız işin ne olduğunu bilmek gerek.
Genel olarak maddi hasarlarınıza karşı maddi tazminat, anlattığınız acı ve elem nedeniyle uğradığınız ruhsal zararlarınız için de manevi tazminat alacağınızı düşünüyorum.
Öğrenciyim ve herhangi bir işte çalışmıyorum.Şuan itibari ile 1 ay yatağa mahrum kaldım.1 aydan sonra çıkık olan yerdeki alçılar çıkarılacak fakat platin takılan yerdeki alçı 3. ayda çıkarılacak ve çıkarıldıktan sonra 4-5 ay fizik tedavi vs derken 7 ayı falan bulacak sağ ayağımı eskisi gibi kullanabilmem.Motorun pert parasını zaten karşı tarafın sigortası karşılayacak.Benim durumumda bu dediğim gibi herhangi bir işte çalışmıyorum.Platinin çıkarılıp çıkarılmamasına 1. senenin sonunda doktor kendisi karar veriyormuş.
Güncelleme: Kaza sonrası toparladım çok şükür.Birde avukat tutmuştuk kaza sonrası.Savcı tutanağı bilirkişiye göndermiş kendisi tutanakta yanlışlar olduğu için.Biz bu bilirkişi raporunada itiraz edicektik fakat araya bayram girdi ama avukatımız benden genede hem dava açılması için hemde bilirkişi ücreti olarak 1000₺ gibi bir para istedi götürüp verdim.Verdiğim tarih 18 temmuz.Bayram diye çok üstelemedim ama bayram bittikten sonra adli tatil girdi araya ben göndereceğim bilirkişiye dedi davayıda açacağım savcılıkta tatil olmaz vs dedi en azından süreç işlesin dedi.Onada peki tamam dedim.Yaklaşık 1 hafta önce aradı beni ve ankarada bir bilirkişiye göndereceğini olay yeri inceleme falan yapılacağını söyledi.Ücreti öğrendikten sonra beni arayacağını söyledi.Bu kadar zaman geçti ne dava açıldı ne bilirkişi raporuna itiraz edildi avukatımı değiştirmeyi düşünüyorum.Sizlerinde bu konu hakkında yorumlarını almak istiyorum.Süreç normal işliyorda benmi kafaya takıyorum.Yoksa avukatımız beni kaalemi almıyor acaba.Lütfen geri dönüş yapın yazdıklarıma çok mağdurum cidden bunaldım.Avukatı değiştirmeyi düşünüyorum değiştirirken o verdiğim 1000 lirayı geri alma gibi bir durumumda varmı çünkü o verdiğim para ile herhangi bir iş yapmadı.