-
Tebliğin yenilenmesi
Selam..Bir borç için 3 sene önce haciz yapılmış,mal kaldırılmış fakat borca yeter olmadığı için dosya kapanmamıştır..Hiç ödemede yapılmamış.Bu dosya için haciz yapılabilmesi için ödeme emrinin yenilenmesi gerekirmi..İcra müdürlüğünde dosyanın düşme zamanı varmı..Bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum..Saygılar
-
bir yıl işlemsiz bırakılan bir dosya işlemden kaldırılır. Haczedilen menkul ise bir yıl gayrimenkul ise iki yıl içinde satış talep edilmez ise haciz düşer. işlemden kaldırılan bir dosya için yenileme dilekçesi tebliğ ettirmeniz gerekir. Ayrıntılı bilgiler forumlarda değişik başlıklar altında yinelenmiştir
-
Son işlem tarihinden itibaren ki bu dosyada bellidir. Dosyaya herhangi bir muamele yapılmamış ise dosya yenileninceye jadar işlemden kalkar. Yeniden harç yatırarak ve ödeme emrini yeniden tebliğ ettirerek işleme kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Saygılarımla...
-
Bu konu hakkında bir sorum daha olacak.Haczedilen mallar elimizde.2 yıldır hiçbir işlem yapmadık.satışını istemedik.Borçlunun bu malları haciz düşdüğünden dolayı isteme hakkı varmıdır.var ise borçlu bu malları elden çıkarabilirmi.Cevaplarınızı bekliyor saygılar sunuyorum...
-
Bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum..saygılar
-
Dosya düştüğüne göre alabilir diye düşünüyorum.Üstadlarımızın bu konuda daha iyi fikir vereceğine inanıyorum...
-
Değerli üstadlar lütfen bu konuda bii cevap bekliyorum...Yedieminde olan malı borçlu alabilirmi? Dosya düştüğünden dolayı..
-
Haciz düştüğüne göre, borçlu malını alabilir