Varlık şirketindekilerin çirkefliği için ne yapabilirim
Bundan 18 sene öncesine ait kredi kartı borcum olduğu. Ve bu sebepten bunu ödemem gerektiği iddiası ile 3 yıldır hergün telefonla aranıyorum. Mesajlar alıyorum. Arayan numaraları engelliyorum. Şimdiye kadar 500 numara engelledim hala arıyorlar.
Kendilerine ben böyle bir borcu kabul etmiyorum. Eğer sizde alacaklı olduğunuzu iddia ediyorsanız gidin icra mahkemesine diyorum. Yasal yoldan hakkınızı arayın. Ama onlar ne icra mahkemesine gidiyor. Ne dava açıyor. Sürekli taciz ediyorlar.
15 yıl boyunca bana kredi kartı ile alakalı hiç bir uyarı bildirim gelmedi 3 sene önce bu varlık şirketi beni taciz etmeye başladı.
Bunların yaptığı yasal mı acaca ?
Cevap: Varlık şirketindekilerin çirkefliği için ne yapabilirim
AKP hükümetinin Amerikanvari diğer adı akbaba şirketler olan bu varlık şirketlerinin çoğu hukuki değil fiili tahsilat peşindenler. Sizin borç dosyasını düşük bir rakamla satın alıyorlar ve ne koparırsam ve nasıl koparırsam kardır mantığıyla tehdite varan usullerle tahsilata çalışıyorlar. Kardeşim genel zamanaşımı süresi 10 yıl... Kandırdılar alırlar parayı... Yemezsen gargara yaparlar :) Sizi arayan avukatım dedi mi? Avukat değilse sepetleyin gitsin :)
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
AKP hükümetinin Amerikanvari diğer adı akbaba şirketler olan bu varlık şirketlerinin çoğu hukuki değil fiili tahsilat peşindenler. Sizin borç dosyasını düşük bir rakamla satın alıyorlar ve ne koparırsam ve nasıl koparırsam kardır mantığıyla tehdite varan usullerle tahsilata çalışıyorlar. Kardeşim genel zamanaşımı süresi 10 yıl... Kandırdılar alırlar parayı... Yemezsen gargara yaparlar :) Sizi arayan avukatım dedi mi? Avukat değilse sepetleyin gitsin :)
Verdiğim senedi ödemesem ve icraya verilse, ben bir şekilde on sene boyunca bu borçtan kaçsam, icra dosyası 10 sene sonra otomatikman kapanır ve borç ortadan kalkar mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğim senedi ödemesem ve icraya verilse, ben bir şekilde on sene boyunca bu borçtan kaçsam, icra dosyası 10 sene sonra otomatikman kapanır ve borç ortadan kalkar mı?
10 sene boyunca alacaklı da hiç arayıp sormaz, dosyaya herhangi bir işlem yapmazsa;
EVET.
arada takibi tekrarlar, ödeme emri gönderirse, ömrünüz yetmez o dosyanın zaman aşımına uğradığını görmeye.
Yukarıda anlattığım gibi bir algı var insanlarda. Buraya not düşelim istedim.