Evi terk eden kocam için açacağım boşanma davası
Merhaba .
04.09.1993 yılında evlendim.23.09.1998 yılında bir oğlum oldu.Eşimle birlikte ticaret yaparak geçimimizi sağlıyorduk,taki ben hamile kalana kadar herşey yolundaydı,çünkü oto kontrol elimdeydi.Eşim benim görüşmesini hiç onaylamadığım arkadaş çevresiyle kumar alışkanlığı başladı ve maddi kayıplar yaşadık(evime hacizler geldi)kendime ait bütün ziynet ve ev eşyalarımı satıp eline verdiğim parayla borçlarını kapatmasını istedim fakat onun benden gizli kumar borçlarıda varmış.Ben bunuda sineye çekip, birlikte üstesinden geleceğimizi başka işlerde yapabileceğimizi istedim, semt pazarlarına çıkmaya başladık beraber.Tam kazanıp toparlanmaya başlamıştıkki.Bu arada kumar.yalan.eve geç gelmeler (sabah5-6 ) baş göstermeye başladı şiddetli tartışmalar , inkar etmeler en son bana el kaldırıp dövünce evden gitmesini istedim oda gitti.22.07.2004 yılından beri annesinin evinde bense oğlumla geçim ve hayat mücadelesi vermek zorunda kaldım.Birlikte kazandığımız arabayı ve mallarıda istedi çalışıp çocuğuma bakıcam diye.Bende şart olarak beni boşamasını istedim ,mahkemeyi açtı bende herşeyi ona verdim.Ama davaya gelmedi.2 sene ondan hiçbir maddi yardım almadan geçinmeye çalıştım(asgari ücretle çalışıyorum şuan)çünkü yine ona verdiğim herşeyi bitirmiş kumarda.1 sene önce benden barışmak için bir şans daha istedi .''Eğer kötü alışkanlıklarından kurtulduysan,işlerini yoluna koy tamam'' dedim.Yine birsürü vaadler sözler verdi.Ama hiçbirini tutamadı ve inkar etti.Taki sanal ortamda bir bayanla uygunsuz maillerini görene kadar sabretmeye devam ettim.Çocuğum babasından ayrı yaşamasın diye ,ki zaman zaman bir araya gelebiliyorduk medenice.Yaptığını yine inkar etti .anlaşmalı boşanalım dedim kabul etmedi.Ben açıcam dava dedim gelmemki mahkemeye dedi.
Şimdi size sormak istediklerimle bana yol gösterirseniz sevinirim.
1:Başvuru dilekçeme tüm bu yaşadıklarımı kısaca nasıl yazabilirim?
2:Evi 3 senedir terk eden o olduğu için mağdur durumda olduğumu bildiren davayı nasıl açarım?(buna tedbir nafakası diyorlar galiba)
3:Daha önce ona verdiğim tüm ziynet eşyalarımın hakkını alabilirmiyim?
4:Mahkemeye gelmezse bu iş uzun sürermi?sonuç ne olur?
5:Tüm bu yaşadıklarımdan sonra ne tür davalar açmalıyım*(nafaka,tedbir,iştirak,maddi,manevi)Heps ini bir dilekçeyle başvurmam mümkünmü?
6:Çocuğum istemediği sürece zorla onu elimden alabilirmi(şuan 9 yaşında ve okuyor)
Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.