İşlemediğim Bir Suç E-Devlet adli sicil kaydımda görünüyor
2002 senesinde işlediğim bir suçtan dolayı 1.ağırdan hüküm giydim, cezamı yatıp çıktım
fakat E-devlette işlediğim suçun üstüne bir madde daha eklenmiş
cezası müebbet hapis olarak görünüyor ve benim böyle bir suçum yok
iş başvurularım sürekli siliniyor, sebebinin bu oldugunu düşünüyorum
çünki e-devlete göre hala içerde görünüyorum.
Ankarayı arıyorum telefona bakmıyolar.Bu maddeyi kaldırmak için ne yapmam lazım?
Bunu internet aracıyla dilekce yazarak halledemilirmiyim?
Cevap: İşlemediğim Bir Suç E-Devlet adli sicil kaydımda görünüyor
bir kişi bu konu hakkında yardımcı olamıcakmı? şayet dilekçe yazmam gerekiyorsa lütfen biri dilekçe örneği yazabilirmi..
e-devletteki sicil kaydımdan alıntıdır.bahsediğim madde 81/1.. bi insan cinayetten nasıl 8ay hapis cezası alır.
A01052002C0600842(28253622-02) 16.04.2002 CK:404/2 405/2 59 81/1.
SAMSUN;1.AGM 8A2G H.14/06/2002 2002/93-106 25/06/2002
Mahkemeye sabıka kaydınızı ekleyip dilekçe verip durumun düzeltilmesi için ilgili yere yazı yazılmasını isteyin, mahkeme tarafından savcılığa veya adli sicile hatalı yazı yollanmış olabilir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeye sabıka kaydınızı ekleyip dilekçe verip durumun düzeltilmesi için ilgili yere yazı yazılmasını isteyin, mahkeme tarafından savcılığa veya adli sicile hatalı yazı yollanmış olabilir.
Teşekkür ederim..
sorunumu şikayetvar a yazdım bunun bir faydası olurmu.?
çünki 1.ağır ceza kalemindeki dosyamda bu madde görünmüyor..
yani bu e-devletin yanlışı olabilirmi..?
81.1 maddesi cmk'da kasten adam öldürmek diye geçiyor ama
adli sicil istastik genel müdürlüğü bahsi geçen hükmün 765 sayılı kanun hükmü oldugunu söylüyor.
bu ne demek acaba?
Alıntı:
hakan5582 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Teşekkür ederim..
sorunumu şikayetvar a yazdım bunun bir faydası olurmu.?
çünki 1.ağır ceza kalemindeki dosyamda bu madde görünmüyor..
yani bu e-devletin yanlışı olabilirmi..?
Şikayetvar.com'a yazmakla büyük bir saçmalık örneği sergilemişsiniz hemen silin, resmi kurumların şikayet edileceği yer orası değil. Suç tarihi 765 sayılı kanun kapsamında ise olabilir evet sonradan yeni ceza yasasına geçildi madde numaraları farklı oldu.
765 sayılı eski TCK 81. madde, tekrar suç işleyenlerin cezasının arttırılarak uygulanacağı hakkında:
"Bir kimse beş seneden ziyade müdetdle bir mahkumiyete uğradıktan sonra cezasını çektiği veya ceza düştüğü tarihten itibaren on sene ve diğer cezalarda beş sene içinde başka bir suç daha işlerse yeni suça verilecek ceza altıda bire kadar artırılır.
Yeni suç evvelki mahkumiyete sebep olan suç cinsinden ise hükmedilecek ceza altıda birden üçte bire kadar artırılır.
İkinci suç için tayin edilecek cezaya tekerrürden dolayı zammı lazımgelen miktar, hiç bir suretle evvelki suç için hükmedilmiş olan cezaların en ağırından ziyade olarak tayin olunamaz.
Evvelki veya sonraki suçlardan biri para cezası veya sürgün ve diğeri başka bir ceza olduğu takdirde tekerrürden dolayı yapılacak zam miktarının tayininde 19 uncu veya 40 ıncı maddelerde yazılı nisbet kaideleri tatbik olunur.
"