Mali durumun değişmesi ile iştirak nafakası
Bir süre önce mecbur kalarak anlaşmalı olarak boşandım ve askere gittim. Döndüğümden bu yana askerde kalan borçlarım ile birlikte ödemem gereken nafakayı taksitle ödemeye çalışıyorum. (askerde iken ödeme yükümlülüğümün olmadığını belirten ve bu forumdaki bir avukat hanım yardımı ile aldığım yargıtay kararına ragmen ödediğim). Şu anda masrafı ile birlikte 285 ytl ödüyor ve 1000 ytl maaşım var. oğlum is 2 yaşındadır. Şu anda aylık 500 ytl ödeyerek borcumu kapatırken sayın bayan beni icraya vermiş durumdadır. kalan 596 ytl borcum icin icraya verildim.
hanımefendi benden aldığı nafaka paralarını babasının üzerine aldığı araba için kullanmaktadır oğluma harcamamaktadır.aynı evde 3 aile ve 3 maaş bulunmaktadır. benimle barışmak istediği için ve bir çok deneme yapmasına rağmen benim kabul etmemem üzerine intikam için şimdide aynı zamanda artış için dilekçe vermiştir.
nafaka 308 YTL'e yükselmiştir.Aldığım maaşın yaklaşık 1/3'ne karşılık gelmektedir. Fakat kendisi benden hem fazla maaş almakta, hem döner sermaye hemde ek ders ücreti almaktadır.
Ödemekte olduğum nafaka yeni bir yuva kurmak isteyen benim için oldukça yüksektir. Bu durumda ne yapmalıyım. Nereye ve nasıl dava açmalıyım
Yardımlarınız için teşekkürler.