İcra ceza mahkemesi 345/a
Merhaba; gayri faal durumdaki şirketimiz (ortak ve şirket müdürüyüm) ile ilgili gerektiği halde iflasın bildirilmemesi suçu ile ( md 345/a) duruşmaya çağrılıyorum. Davacının elinde şirketim namına söz konusu alacaklıya iş yaptığımız müteaahhidin ödeme yapması için bir yazı vermişim. 2010 yılında. Şirket üzerinden 2 defa icra takibi başlatmış. 1. takibe itiraz etmişiz. sonrasında asliye hukuk' ta haksız bulunmuşuz dosya kapanmış sanırım. Ofisi 2011 de boşaltmış olduğumuz için hiç bir tebliğ bana ulaşmadı. Uzlaştırmacı arayınca haberdar oldum ve uyap tan buldum evrakları. İflas işlemleri başlatmadık bu zamana kadar. Çünkü yeniden faai duruma getirmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim 1) Evrakta benim imzam var. Diğer ortak değil ben mi suçlu bulunurum. 2) 10 gün -3 ay hapis cezası deniyor. Hapis kararı çıkar mı? Bu arada sgk lı çalışıyorum ve o yıllarda şahsıma açılmış icra dosyaları nedeniyle maaş haczim var (1/4)
3) cezanın 2 yıldan az olması ya da şu anda çalışarak borç ödemekte olduğum göz önüne alınarak ceza ertelenebilir mi?4) Şirket ortağım eski eşim. 2011 de ayrıldık. 2015 Kasım ayında boşandık. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İcra ceza mahkemesi 345/a
0. Adres değişikliğini bildirmediğiniz için ticaret sicilde kayıtlı adrese yapılan tebligat geçerlidir.
1. Evet.
2. Evet, hapis kararı çıkar.
3. İİK gereğince verildiği için erteleme verilmez. Sabıka kaydına işlenmez. Hapis cezasından kurtulmanın tek yolu şikayetçinin vazgeçmesi. Şikayetçi her aşamada, yani cezanın infazı başlayana kadar, hatta infazı başladıktan sonra dahi vazgeçebilir. Yani hapse girdikten sonra şikayetçi vazgeçerse, süre dolmadan tahliye edilirsiniz.