-
Telefon kayıtları
Aranıza yeni katıldım ve kimseyle paylaşamadığım,fikir alamadığım bir durumdayım.evli ve iki çocuk annesiyim.eşimi duygusal olarak aldattım(iş yerinden biri ile)yaklaşık 3 ay önce başladı ve sadece telefonla iletişim kurduk.ama onun eşi şüphelenince telefon arama kayıt dökümüne bakmış.tabi benim onu ne zaman,ne kadar süreyle aradığımı görememiş.yaklaşık 20 gündür hiçbir şekilde telefonla görüşme yapmadık.Eşi boşanmak için dilekçe vermiş.sorum şöyle; telefon sahibini kimin ne zaman aradığı hakkında bilgi edinebilir mi?Yani benim aradıklarımı öğrenebilir mi?Bir de whatsapp mesajlaşma trafiği ile bilgi veriyor mu acaba?
-
Cevap: Telefon kayıtları
HTS kaydı (geçmişe dönük görüşme araması=Historical Traffic Search) Kimin ne zaman aradığı, açılmadıysa telefonun kaç kere çaldığı, açıldı ise ne kadar konuşulduğu, arama sırasında hangi telefonların kullanıldığı, (cihaz olarak, yani SIM kart başka telefona takılmış mı) SMS gönderildi ise SMS gönderilme ve alınma zamanı, arayan ve arananın arama esnasında kabaca nerede olduğu bilgisi gibi başlıklardan oluşur.
Bu bilgileri telefon sahibinin değil, sadece mahkemenin / savcılığın isteyebileceğini de hatırlatalım.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏼 Peki boşanma davasında bu bahsettiğiniz kaydı isterse mahkeme bunun için onay verir mi sizce? Çünkü böyle bir onay çıkarsa anladığım kadarıyla tüm gelen giden arama ve msj trafiği açığa çıkmış olacak
-
Mahkeme muhtemelen bunu ister ve tüm arama ve mesaj trafiği ortaya çıkar. Ama mesaj ve konuşmaların içeriği çıkmaz.