ortak alanda imar barışı.
iyi günler arkadaşlar.
zemin kat 1+1 ev aldım. lakin yapısal olarak 2+1 olarak düşünülmüş lakin arka bahçeye çıkış yapılabilmesi için koridoru odanın birinden vermişler. ama mütahit tüm tesisatı da 2+1 e göre yapmış. oranın lambaları benim evin elektriğiyle yanıyor. büyük ihtimal oturma raporunu aldıktan sonra kapatıp 2+1 e çevirecekti. lakin sıkıştığı için hızlıca satmak zorunda kaldı ve ben uygun fiyata aldım ve aldıktan sonra orayıp kapattım. şuan 2+1 bahçeli bi eve dönüştü diğer 2 daire nin geçiş güzergahı kapatıldı ama 2 dairede bilmiyor. satılırkende zemin kata ait bahçe diye satıldı onlara evler. ayrıca asansör olmadığı için asansör boşluğunuda yıkıp odaya dahil ettim. önde 1 araçlık bi boşluk yapılmış lakin yaklaşık 1 metre yüksekte olduğu için araç parketmede yapılmadığı için güzel bi işçilikle o bölümüde salonuma dahil ettim. ama yinede ortak kullanım alanına giren 3 yeri daireme kattım.
1- asansör boşluğu
2- arka bahçeye giden koridoru
3- önde duran 7 m2 otoparkı
araştırmalarıma göre imar barışından yararlanabiliyorum lakin daha sonra ben asansör yaptırmak istiyorum derse. yasal sonuçlar ne olur. imar barışından yararlandıktan sonra o satış yapılırka o evrakta devir oluyormu. diğer yerleri belediye bu belgeye istinaden yıktırabilirmi?
Cevap: ortak alanda imar barışı.
O yerlerin bina projesinde de gerekli değişiklerin yapılıp onaylanması da gerekiyor. Bu da tüm malikler için arsa payı oranlarında değişikliğe neden olduğundan , tüm maliklerin rızasını da almanız, ortak karar almanız gerekir.
Özü,
alacağınız yapı kayıt belgesi, bir kat malikinin şikayeti sonrası eski haline döndürme zorunda kalmaktan kurtarmaz sizi.