9 sene önce açılmış icra dosyası yenilenebilirmi?Tebligat yapılması gerekmezmi?
2010 yilinda bir banka borcu nedeniyle açılan icra dosyası 2013 yili sonunda takipsizlik nedeniyle uyapta dosya kapatildi görünüyordu.o dönem imkanim yoktu ödeyemedim.uzun zamandan bu yana işlem yapilmamişti.alacakli banka borcu varlik şirketine devretmişti..Varlık şirketi geçen hafta dosya esas numarasını değiştirterek yeniden icra dosyasını açtırmış.Uyapta görünüyor.Lakin dosya açılış tarihi hala 2010 yılı görünüyor.Alacaklı kısmında ise hem devreden banka avukatının hemde varlık şirketinin avukatını ismi görünüyor.Varlık şirketi bankadan borcu alır almaz kendi adına icra dosyasını açması gerekmezmiydi?2010 yılına ait ilk bankanın açtığı dosyayı devam ettirme durumu yasalmı?Ayrıca bana borcu biz devraldık ve icra dosyanızı yeniledik diye icra ödeme tebligatı göndermeleri gerekmezmiydi?varlik şirketine güvenmediğimden imkanim olduğunda ödemedim.şikayet siteleri varlik şirketlerine ödeme yapip mağdur olanlarla dolu.şuanki durumda varlık şirketinin yaptığı işlemler yasalsa dosya borcunu direk icra dairesine ödeme yapsam mi yoksa varlık şirketi bana tebligat yapınca varlık şirketinemi ödesem?bu konularda bana yardimci olabilirseniz çok sevinirim.saygilar..iyi çalişmalar...
Cevap: 9 sene önce açılmış icra dosyası yenilenebilirmi?Tebligat yapılması gerekmezmi?
İcra takibi yapıldığında zamanaşımı kesilir. Kaldı ki genel 10 yıllık ve varlık şirketlerine devir halinde 20 yıllık zamanaşımı dolmamış.
Yapılan işlemlerde bir usulsüzlük yok.
Varlık şirketi ile faiz ve feriler bakımından pazarlık ile ödenecek tutarı düşürme imkanı olabilir.
Eğer böyle bir şey mümkün olursa, varlık şirketine ödemek, onlardan ibraname/borcu kalmamıştır yazısı almak ve bununla icra dairesinde tahsil harcını ödeyerek dosyayı kapatmak daha ekonomik olabilir.
Eğer varlık şirketi faiz ve feriler konusunda indirim yapmıyorsa, doğrudan icra dairesine ödenerek borç kapatılabilir.
Cevap: 9 sene önce açılmış icra dosyası yenilenebilirmi?Tebligat yapılması gerekmezmi?
İlginiz vekait ayırdığınız için çok teşekkürler avukat bey..Lakin dosya açılış tarihi hala 2010 yılı görünüyor.Alacaklı kısmında ise hem devreden banka avukatının hemde varlık şirketinin avukatını ismi görünüyor.Varlık şirketi bankadan borcu alır almaz kendi adına icra dosyasını açması gerekmezmiydi?2010 yılına ait ilk bankanın açtığı dosyayı devam ettirme durumu yasalmı?Ayrıca bana borcu biz devraldık ve icra dosyanızı yeniledik diye icra ödeme tebligatı göndermeleri gerekmezmiydi?
İlginiz vakit ayırdığınız için çok teşekkürler avukat bey..Lakin dosya açılış tarihi hala 2010 yılı görünüyor.Alacaklı kısmında ise hem devreden banka avukatının hemde varlık şirketinin avukatını ismi görünüyor.Varlık şirketi bankadan borcu alır almaz kendi adına icra dosyasını açması gerekmezmiydi?2010 yılına ait ilk bankanın açtığı dosyayı devam ettirme durumu yasalmı?Ayrıca bana borcu biz devraldık ve icra dosyanızı yeniledik diye icra ödeme tebligatı göndermeleri gerekmezmiydi?
Bir borçlu var : sizsiniz.
Bir alacaklı var : önceden banka idi şimdi varlık şirketi.
Alacağın tahsilinin takibini yapan bir kurum var : icra dairesi.
Varlık şirketinin beklediğiniz anlamda size bir tebligat göndermesi gerekmiyor, icra dairesine bildirmiş durumu. Şu nolu takip dosyası artık benim alacağımdır diye. Başlamış ama tamamlanmamış ve henuz zamanaşımına da uğramamış bir takip dosyası için alacaklı her zaman takibi tekrar canlandırabilir.