ilamsız haciz yüksek faize itiraz
Değerli hukukçulara şimdiden yardımları için teşekkür ederim :
2016 yılında bir alışveriş mağazasından koltuk takımı aldım (taksitle) . Malesef işlerim bozuk gittiği için ödeyemedim . Alırken bana imzalattıgı 3.050 tl lik senedimi icraya vermiş. aradan 3 yıl geçti . Bende şuanda ödemek istiyorum fakat aradıgımda birde ne göreyim toplam borcum şu anda : 12.276,23
Türü İlamsız Takip Yolu Genel Haciz Yoluyla Takip
Şekli ÖRNEK: 7 İlamsız Takiplerde Ödeme Emri - Eski No: 49 Esas Tutar 0,00
Alacak Miktarı 4.253,28 Tahsil Harcı 366,59
Vekalet Ücreti 382,80 Toplam Faiz 7.087,36
Masraf 186,20 BSMV Ücreti 0,00
KKDF Ücreti 0,00 KDV 0,00
Özel İletişim Vergisi 0,00 Yekün Hesap 12.276,23
Yatan Para 450,00 Bakiye Borç 11.826,23
Dosya Durumu Açık
el insaf bu nedir Allah aşkına 3 binliralık borç olmuş 12bin. avukat faizde indirim yapamayacıgını ana parayı ödememi faizide sonra görüşeceğimizi söyledi . ilk gelen kagıtta ta faiz kısmında şu yazıyor :
Asıl alacağa takip tarihinden itibaren işleyecek %72.00 faiz,icra harç ve giderleri ile Avukatlık ücretinin tahsili.(BK 100 gereği öncelikle ferilerden düşümü ile, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla)
3100.00 TL Miktarlı Senet 9-Alacaklının takip yollarından hangisini seçtiği:HACİZ
tabi itiraz falan edememiştik nerden bilebilirdim böyle olacagını.
soruma gelirsek ben borcumu ödemek istiyorum ama malumunuz borç uçmuş gitmiş bu parayı ödemem imkansız.
Bu faiz normal midir ?
Bu faizin indirilmesini nasıl sağlarım ? (avukat dışında çünki indirmeyeceğini söyledi)
Yardımcı olan herkesten şimdiden Allah razı olsun
Cevap: ilamsız haciz yüksek faize itiraz
cevap yazacak birileri varmıdır acaba.. uzun zaman oldu dosyaya 2bin tl ödeme yaptım ancak habire faiz biniyor.