istinaftaki dosyanın feragat nedeniyle karara çıkan dosyadan sonra süreç nasıl işler.
iyi günler arkadaşlar.
eşimle uzun zamandır çekişmeli boşanma davam sürmek idi. açmış olduğu boşanma davasını kusurlu taraf dava açamaz savunmasıyla iptalini istedim ve kazandım. sonra ise davayı istinafa gönderdiler.
bi kaç konuda uzlaşmaya gittik ve anlaşmalı boşanmaya karar verdik. istinaftaki dosyaya yaklaşık 15 gün önce feragat dilekçesi gönderdi, atama bekliyen dosya bi kaç gündür karara çıktı yazıyor. ama ne ilk mahkemede bi karar görünüyor nede istinaf mahkemesinde. sorum şu şekilde olucak
1. şuanki süreç nasıl işler. istinaftan karar ne zaman çıkar.
2. çıkan karar kesinmidir yoksa kesinleşmesi için yine belirli bi itiraz süresi beklicekmiyiz, yada herhangi bi kesinleşmesi için dilekçeler yazıcakmıyız.
3. feragat dilekçesi vermiş ve karara çıkmışken protokolü imzalayıp anlaşmalı boşanma davası açabilirmiyim.
kısacası feragat nedeniyle karara çıkan dosyadan sonra süreç nasıl işler.
Cevap: istinaftaki dosyanın feragat nedeniyle karara çıkan dosyadan sonra süreç nasıl işler.
konuya hakim kimse yokmudur yardımcı olabilecek?
Cevap: istinaftaki dosyanın feragat nedeniyle karara çıkan dosyadan sonra süreç nasıl işler.
Öncelikle hukukçu ya da avukat değilim. Sadece bildiğim kadarıyla söylüyorum.
Karşı taraf feragat dilekçesi gönderdiğinde, İstinaf Mahkemesi feragat nedeniyle karşı tarafın istinaf başvuru dilekçesinin reddine karar verecek ve ilk derece mahkemesinden daha önce verilmiş bulunan hüküm kesinleşecek. Siz adliyeden davanın görüldüğü ilk derece mahkemesi kalemine gidip kesinleşme şerhi yazdırarak ilk derece mahkemesinin gerekçeli kararını alacaksınız. Dosya böylece kapanacak.
teşekkürler cevabınız için. lakin kesinleşmeden anlaşmalı boşanma davası açamazmıyım?