Evimin Önündeki Kaçak Yapı
Merhaba,
Kiracımla olan anlaşmazlık sonucu kendisini hukuk yoluyla evden çıkardım.
Ancak kiracı çıkmadan önce evimin tam ön cephesine boydan boya kaçak bir yapı inşa etmiş (Kulübemsi taş bir yapı.) Evimin yan tarafları ve arka tarafında başka binalar var. Ön tarafta da boydan boya kaçak bir yapı var. Yani evimin yola herhangi bir bağlantısı kalmadı. Evime giriş yapamıyorum.
Bu bina için yıkım kararını en hızlı nasıl aldırabilirim? Evime giremiyorum ve ciddi bir mağduriyetim var.
Cevap: Evimin Önündeki Kaçak Yapı
Mal sahibi sizseniz, kiracınız da yağmış olsa kaçak yapının sahibi sizsiniz.
Neden bir yıkım kararı derdine düştünüz anlamadım ama dilerseniz kendinize ait kaçak yapıyı zabıtaya şikayet edip, zabıtanın gelip size kaçak yapı nedeniyle para cezası kesmesini, kaçak binayı yıkmanızı, yıkmazsanız yıkım işlemlerinin kendileri tarafından yapılıp masrafların sizden tahsil edileceğini bildiren bir yazı göndermesini sağlayabilir, böylece kendinizi daha zor duruma sokabilirsiniz elbette.
Merhaba Erdoğan Bey,
Sanırım konuyu tam doğru aktaramamışım. Özür diliyorum.
Söz konusu kulübe benim müstakil evimin ön cephesinde olan belediyenin arazisi üzerine yapılmış.
Evin sağı solu ve arkasında başka binalar var. ön tarafında ise belediyenin arazisine yapılmış kaçak yapı var. Yapı bu araziye kaçak olarak yapılmış ve eski kiracım halen daha bu kulübeyi kullanmakta, ben ise evimin yol ile irtibatı kesildiği için giriş yapamamaktayım.
Özetle yol bağlantım ile evimin arasında belediye arazisine kurulmuş boydan boya kaçak bir yapı var ve bu yapıyı aşamadığım için kendi evime giremiyorum.
Kaçak yapının bulunduğu yer belediyeye aitse, sayın Erdoğan Kırcalı'nın dediğini yine uygulayabilirsiniz: "Zabıtaya şikayet edip, zabıtanın gelip kaçak yapı nedeniyle para cezası kesmesini, kaçak binayı yıkmasını, yıkmazsa yıkım işlemlerinin belediye tarafından yapılıp masrafların yapandan tahsil edileceğini bildiren bir yazı göndermesini sağlayabilirsiniz. "