Karşılıksız Çek İle Aracımı Dolandırıcıya Kaptırdım
merhabalar;
27 mart 2019 tarihinde araç satış sitelerine verdiğim ilan hakkında alıcının biri mesaj yolladı. çekin görüntüsünü attı bankaya gidip sorduğumda 5 yılda 6 milyon ödeme yapmış sağlam dedi bende aracımı satışını çek karşılığı yaptım. çek ödeme vadesi 02.05.2019 ödenmedi. meğer dolandırıcıymış. şimdi ben aracımı nasıl geri alabilirim. bu konu nasıl bir yol izleyebilirim lütfen yardım edin.
Cevap: Karşılıksız Çek İle Aracımı Dolandırıcıya Kaptırdım Lütfen Yardım Edin
Çeki icraya koyun diyeceğim ama alan kişinin arabayı satmamış olma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Satmadıysa da çok büyük hacizler vardır üzerinde. Siz aracı çek sahibine mi sattınız yoksa çeki veren ve arabanın devrini verdiğiniz kişiler farklı mı?
Cevap: Karşılıksız Çek İle Aracımı Dolandırıcıya Kaptırdım Lütfen Yardım Edin
çek eylül dizayn diye bir firma ait, çekin arkasında eylül dizayn cirosu ve arabayı alan Ahmet Tuna isimli şahsın ciroları mevcut. çek sahibi firma; çeklerim çalındı, ciro sahibi eylül dizayn kaşe sahte diyor, arabayı alan adama ulaşamıyorum araç 3 -4 defa el değiştirmiş. şimdi ben araca ihtiyati haciz yaptırıp yedi emen otoparkına çektirme ihtimalim var mı? yada diğer türlü nasıl bir işlem yapmalıyım.