Dolandırıcılık. Ne yapmalıyım?
Merhaba arkadaşlar yazıcağım konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirimm.
Yaklaşık 1,5 yıl önce TürkTelekom'un bir bayisinden 4,500TL fatura ödemesi yaptım. Hiçbir sorun olmadı fatura ödendiğine dair dekont aldım ve SMS ile faturamı ödediğime dair bilgi mesajı geldi.
Bu olaydan sonra bir kaza geçirdim ve 2 ay kadar yoğun bakımda yattım. Yoğun bakımdan çıktıktan 1 ay sonra filan TürkTelekom tarafından arandım ve ödemediğim fatura olduğu söylendi. Hemen kontrol ettim ödenmiş faturam ödenmemiş olarak gözüküyordu. Tedavim devam ettiği için bişe yapamadım, bayiye ulaşmaya çalıştım kapanmıştı. Bende hemen Gaziantep Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Başvurunun ardından 1 yıl geçti ve geçenlerde bir posta aldım Büyükçekmece cumhuriyet başsavcılığı hazırlık bürosundan, benden ödemeye dair numarayı ve dekont bilgilerini istemişler, ben başvuruyu gaziantepten yapmıştım, posta büyükçekmece adliyesinden geldi gerekli evrakları göndermek istiyorum.
Tekrar posta ile Büyükçekmece adliyesine mi yollamam gerekiyor?
Posta ile göndermem gerekiyosa nasıl göndermem gerek?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Cevap: Dolandırıcılık. Ne yapmalıyım?
nerde yaşıyorsanız oranın savcılığına gideceksiniz ve büyükçekmece cumhuriyet başsavcılığına gönderilmek üzere ..........cumhuriyet başsavcılığına başlıklı kısa bir dilekçe yazacaksınız evrakları dilekçeye ekleyip vereceksiniz. tabi dilekçeye soruşturma numarasını yazmayı unutmayın
Alıntı:
ufuklaw rumuzlu üyeden alıntı
nerde yaşıyorsanız oranın savcılığına gideceksiniz ve büyükçekmece cumhuriyet başsavcılığına gönderilmek üzere ..........cumhuriyet başsavcılığına başlıklı kısa bir dilekçe yazacaksınız evrakları dilekçeye ekleyip vereceksiniz. tabi dilekçeye soruşturma numarasını yazmayı unutmayın
Dilekçeyi yazip evraklarla birlikte postayla direk büyükçekmece savcılığına gönderme şansım var mı acaba?
Neden en yakın savcılığa gidip elden vermiyorsunuz da posta ile göndermek istiyorsunuz?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Neden en yakın savcılığa gidip elden vermiyorsunuz da posta ile göndermek istiyorsunuz?
Engelliyim adliyeye gidemiyorum. Posta ile gönderiliyor ise en azından hazırlayıp birisi ile ptt ye gönderebilirim.
@Şenol Eker