isveren tarafından haklı nedenlere baglı olarak tazminatlı fesih,
Değerli hukukcular herkese merhabalar;
Bundan 2 yıl önce calıstıgım bankada yan masamda calısan is arkadasımın is etiğine uymayan( örn; el altından gelen kredi kartlarını el altında alması, sramatikten gelmesi gereken müsterileri sırasız alması vs vs) davranıslarından dolayı öncelikle kendisiyle konusup böyle davranmamasını rica ettim. Arkadasım dahada yapmaya devam etti bu bahsettiklerimi. Ardından sube müdürümle bu konuyu görüstüm. Sube müdürüm o konuda yardımcı olacagını söylemesine rağmen performans döneminde 90 olan performansımı 65'e cekerek is aktimin feshini yaptılar. Hatta bankanın ik servisi eğer baska kurumlara ise girmek istiyorsam tazminatı verip, ise iade davası acmazsam olumsuz referans olmayacaklarını söylediler. Tabı böyle bir durumu kabul etmeyip tüm haklarımı alarak ayrıldım.
Sonuc olarak bu ay büyük bir askeri firmada mülakatım var. Rüyalarıma giren ve referans aramasında karsıma bu durum nasıl cıkacak, öngörülerinizi merak ediyorum gercekten?Mülakatta eski bankamı kötülememek adına bu durumu böyle anlatmayacagım ama ne yapacagımıda bilmiyorum, tıkandıgım icin acıklamalarınıza muhtacım. Simdiden tesekkürler
Cevap: isveren tarafından haklı nedenlere baglı olarak tazminatlı fesih,