Yargıtayın bozdugu dava hk
Merhaba değerli hukukçular
2013 yılında, basımdan geçen bir vaka hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.
O zamanlar dostum olan bir şahıs ile birlikte bir dükkan actik. Ben memur olduğum için onun üzerine kayıt yapıldi. Para benden emek ondan olarak anlaşmamıza rağmen zaman içinde gündüz memuriyetle akşam dükkanda ve sürekli maaşımdan destek vererek 6 ay kadar süren bir sarmal yasadim. 6 ayın sonunda dükkanın kar etmeyeceğini anlayan ortağım yazın gelmesi ile sezonluk turizmin olduğu bir beldeye giderek dükkanla irtibatini kismen kesti. Gündüzleri kapalı akşam ben açıyorum bu böyle 1 ay kadar sürdü. Tabi tüm maddi yuk ve kira kontratı benim kefilligimde olduğu için kendisi rahat. Ne yapacağız diye aradığımda benim burada işlerim var şeklinde yanıtlar aldim. Çekilen kredi var benim üzerimde dükkan sahibi kira diye bana geliyor dükkanı açan yok dediğimde yine beni önemsemedi kendisi.
Ben de baktım ondan bana hayır yok dükkanı kapattım. Ortağım bana kilit altındaki mala karşı hırsızlık davası acti. Kendi malımın hırsızı oldum çok acıdır :)
Bu mevzuları öğrenen iş yerim beni bulunduğum yerden 150 km öteye tayin etti. Ben de davanın ilk duruşmasının ardından diğer duruşmalara katılamadım. Alehime karar cıkmış 1 yıl 11 ay. Temyiz ettik tabi. Sağolsun vicdanlı bi savcı durumu anlamış suçun nevi yanlış cmk155 ile yargılanmalı bu sanık demiş. (Allah vicdanlı savcıları başımızdan eksik etmesin)
Şimdi bu ay sonunda yerel mahkeme yeniden gun verdi. Fakat ben 600 km ötede yaşıyorum şu anda.arkadasin amacı benden para sızdırmak. Benim memuriyetimle oynamak. Beni lekelemeye çalışarak boyun egdirip istediği parayı almak.
Siz değerli hukukçulardan bana yol gösterici açıklamalar rica ediyorum. Ne yapmalıyım? Savunmamı ne üzerine kurmaliyim? Çektiğim kredi ve olay tarihinde kredi kartımdan yapılmış alışverişler var. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler.
Cevap: Yargıtayın bozdugu dava hk
Fikir vermek isteyen yok mu acaba?
Cevap: Yargıtayın bozdugu dava hk
iddianame, taraf ifadeleri, mahkemenin kararı, üst mahkeme kararını görmeden bu bilgilerle herhangi bir şey söylenemez.