Davayı kazandım, şimdi ne olacak?
Merhaba hocalarım, benim güv. soruşturmam olumsuz değerlendirildi diye atamam iptal edilmişti. Ben de dava açmıştım. Davayı kazanmış bulunmaktayım. Bir-iki soruya cevap aramaktayım, fikir verirseniz çok sevinirim.
- Şimdi bu karar doğrultusunda kurum beni işe başlatmak için istinafa başvurup onun sonuçlanmasını bekler mi? Yoksa hemen gel başla demek zorumda mı?
- Bir de benim tazminat hakkım var. Eğer ben bu kurumda göreve başlamayıp başka kuruma atanırsam yine de geçmiş maaşlarımı alma hakkım olur mu? Başka kuruma atanmam söz konusu da.
Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Davayı kazandım, şimdi ne olacak?
İlk derece Mahkemesi(idare Mahkemesi) kararının yerine getirilmesi gerekir. Kurum en geç 30 gün içinde sizi göreve başlatmak zorundadır. Davalı idarenin istinafa gitmiş olması bu zorunluluğu değiştirmez.
Yanıtınız için çok teşekkürler. Peki ikinci sorum hakkında bir fikir vermeniz mümkün mü acaba. Teşekkürler.
Hocam benim davamda aynı size sormak istediğim neden arşiv araştırması sonucunuz olumsuz geldi Hagb mi yoksa adli para cezası mı birde suç neydi hocam.?
Arkadaşlar ben kurumda işe başlamasam bile geçmişe dönük maaşlarımı alabilir miyim? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.
Karar kuruma tebliğ edildikten sonra 30 gün içinde işlem yapılması gerekiyor
Teşekkürler.
Hocam şu sorunun cevabı benim için çok önemli. Eğer kendi isteğimle işe başlamazsam bile geçmiş maaşlarımı alabilir miyim yine de?
Çünkü yaşadığım şehirde başka bir kuruma atanabilirim bu süreçte. Ondan bu durum benim için çok önemli. Fikir verirseniz çok sevinirim. İki avukata arkadaşa sordum ama farklı cevaplar aldım, emin olamadım.
Bir de mahkeme kararında idarenin verdiği kararı iptal ettiğini belirtmiş. Yani işe başlatmanız gerek diye bir ifade yok. Sadece iptal var. Bu durumda kurum otomatikmen beni işe çağırır mı yoksa benim atamamın yapılması için kendim başvurmam gerekli mi? Teşekkürler.