Tüketici Mahkemesi Kararının Uygulaması Nasıl Olur ?
Değerli meslektaşlar,
Elimizde bir tüketici mahkemesi kararı var. Ayıplı malın iadesi talebiyle açtığımız davada mahkeme mobilya malzemelerinin davalı şirkete iadesi ile davacı tarafından ödenen ücret bedelinin yasal faiziyle birlikte tarafımıza ödenmesine karar verdi.
Şimdi burada merak ettiğim husus ayıplı malın davalı tarafa iadesinin nasıl gerçekleşeceği ? Davalı tarafa malını iade alması için ihtar mı çekmemiz gerekiyor. Nasıl bir yol izlenmeli yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Tüketici Mahkemesi Kararının Uygulaması Nasıl Olur ?
Merhaba konular benzer olduğu için sizin başlığa yazıyorum. Bu konuda ben de sorun yaşadım.
Öncelikle bir tüketici olarak yazıyorum. Mahkeme benim ayıplı mal başvurumda, ürün bedelinin iadesi, satılan malın da satıcıya teslimine karar verdi. Karar metni, satıcıya benden önce tebliğ edilmiş. Satıcı ürünü gönderin, paranızı iade edelim dedi. Ben bu talebe olumlu yanıt vererek ürünü orjinal kolisinde fatura ve diğer aksesuarları ile gönderdim.
Ancak satıcı, paramı iade etmedi. İddia ettikleri husus malın kutudan eksik çıkması. Ortada bir tutanak yok.
Bu olay üzerine icra takibi başlattım. İlamlı icra takibinde dosyaya ürün bedelini ödeyen borçlu, malı eksik teslim aldık diye beyanda bulunmuş (kargo tutanağı veya başkaca bir resmi evrak yok) ve icra müdürü sadece bu beyana bakarak dosyadaki tutarı bana ödemiyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(
Buradan benim anladığım husus ne olursa olsun, iadeyi yaparken para gelmeden ürün göndermemek lazım. Hatta para gelse bile ürün göndermek mantıksız, çünkü adamlar beyan verse ürün gelmedi diye, bu sefer biz mi ispatlamak zorundayız?
Cevap: Tüketici Mahkemesi Kararının Uygulaması Nasıl Olur ?
Satıcının beyanı bir kanıt niteliği taşımaz. İcra müdürü hakkında görevi kötüye kullanmaktan dolayı şikayetçi olabilirsiniz.