-
Limited şirket tasfiyesi
Sevgili meslaktaşlarım merhabalar,
Limited şirketin tasfiye prosedürüyle ilgili bilgisi olan meslektaşlarım bana yardımcı olabilirler mi?
Dava dilekçesi hazırlamaya çalışıyorum. Dilekçenin hangi usulde hazırlanması gerektiği konusunda yardımcı olabilecek ya da örnek dilekçe paylaşabilecek meslektaşlarım yardımcı olabilirlerse sevinirim.
İyi çalışmalar.
Av. Sedenbal Doymuş
-
Sayın meslekdaşım,
Bu tasfiyeyi, neden dava yoluyla yapacağınız konusunda açıklama yapar mısınız?
Şirket ortakları arasında ihtilaf mı var? Esas sermaye mi kaybedildi? Eğer ortaklar uzlaşı içindelerse, dava yoluyla tasfiye yapılmıyor zaten...
-
Bir başka yol da
Limited şirketin ortağının şahsi alacaklısı, borçlu ortağa karşı haciz yolu ile takibe girişip, borçlu ortağın limited şirketteki payını haciz ettirip, en az altı ay önce ihbar etmek şartiyle şirketin feshini isteyebilir (TTK 522/1)
-
Değerli avukat arkadaşlar,
Öncelikle bu forumu bulup sizin değerli fikirlerinizi okuduğum için şanslı sayılırım.
Bu nedenle katkısı olan tüm avukatlara teşekkür ederim.
Sizden bir konuda fikir yardımı isteyeceğim.
Forumda sorumla ilgili konuları bulup okumaya çalıştım. Birçok konuda bilgi sahibi oldum ancak yinede değerli fikirlerinizi almak ve aynı sorunu yaşayacak arkadaşlara yol gösterici olmasını düşünerek yardımınızı isteyeceğim.
Benim bu konularda hiçbir bilgim yoktur. sağdan soldan duyum ve yönlendirme ile yürütmeye çalışıyorum. Sebebi maddi imkansızlık.
Şuan için 2 ortaklı bir şirketin %50 ortağı oldugum Ltd. Şti.nin tasfiyesi ile uğraşıyorum.
1995 yılında kurulmuş bir şirket var.
1998 yılında müdürlük yetkimi diğer ortağa devrettim.
2001 yılında diğer ortak vefat etti.
Mirasçıları REDDİ MİRAS vermiştir.
2003 yılında şirket tasfiyye girdi.
Şirketi 2,6 milyar vergi borcu var.
bu borç 1998 yılından 2001 yılına kadarki dönemde oluşmuş.
Yani benim müdür olmadığım bir dönem.
Şimdi tasfiyeyi sonlandırıp şirketin Ticaret sicilden ve vergi dairesinden kaydının silinmesi için mahkeme borcu yoktur yazısı istiyor.
Benim müdür olduğm dönem için borcum yok.
Ancak değer ortağın müdür olduğu dönemin borcu var.
Vergi dairesi bu borcun hissem orannıda %50 sini senden alırız dedi.
Ancak geri kalan borç kalır dedi.
Bu durumda borcu yoktur kağıdı alamıyorum.
Ortada vefat var, reddi miras var ve borç var.
Şirketin kalan malı olmadığı için karşılamıyor.
Aktif ve pasif 0 durumda.
Şimdi vergi dairesi kalan borcun yarısın benden istemete hakklımıdır.
Ayrıca vergi dairesi kalan 2,6 milyarlık borcun tahsil edilmeyen borçlar sınıfına girdiğini bunun için defterdarlıktan görüş isteyeceğini söyledi.
Bu durumda kalan borç ne olacaktır.
Ben nasıl borcu yok yazısı alırım.
Yardımlar için teşekkür ederim.