Sigara içen ve gürültü yapan komşu
Merhabalar,
Oturduğum binanın en üst katında oturmaktayım.
Alt komşumuzun iki kızı var ve çoğunlukla kavga ediyorlar ayrıca karı koca kavgası da cabası.
Oturduğumuz bina müthiş ses geçiriyor. Özellikle karı koca tartışmaya başlayınca konuştuklarını bile anlayabiliyoruz.
Biz bu durumdan şikayetçi olduğumuzu kendilerine söyledik. Durum düzelmedi. Polise şikayet ettik, kapılarına polis geldi, yine düzelmediler.
Bu komşularımız karı koca ve büyük kız evde sigara içiyorlar. Balkonda sigara içtiklerinde duman doğrudan bize geliyor. Eşim Astım hastası olduğu için, ayrıca ben ve çocuğum da sigara dumanından çok etkileniyoruz.
Bununla ilgili kendileriyle hiç konuşmadım ancak biraz aksi kişilikleri olduğu için konuşmayı da düşünmüyorum.
Savcılığa şikayette bulunsam herhangi bir sonuç elde edebilir miyim ya da nasıl bir sonuç çıkar.
Bu konularda tecrübeli Avukatlarımızdan ya da bu konuda tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.
Cevap: Sigara içen ve gürültü yapan komşu
ısrarla bu eylemler yapılıyorsa TCK'nın 123.maddesindeki kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu oluşabilir ve bu maddeye göre savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz