Ağır iş yapamaz raporu karşılığında verilen işi kabul etmessem?
Merhaba
Ağır sanayi statüsünde olan bir fabrikada calisyorum gecen hafta 6 ay sure ile uzun sure ayakta duramaz ve agir is yapamaz raporu aldim heyet raporu yani. Ben fabrikanin beni isten cikarmasini istyordum ancak onlar daha hafif cay kogus temizligi gibi islerde kullanacaklari soylediler fakat ben temizlik cay islerini yapmak istemiyorum ancak bana bunu dayatiyorlar fabrikada lider operatorken bi anda temizlikci ve cayci olmak istemiyorum tabiki utanilacak bir is degil onu belirtiyim fakat benim verilen bu isi kabul etmeme sansim var mi?
Cevap: Ağır iş yapamaz raporu karşılığında verilen işi kabul etmessem?
Alıntı:
baranece rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Ağır sanayi statüsünde olan bir fabrikada calisyorum gecen hafta 6 ay sure ile uzun sure ayakta duramaz ve agir is yapamaz raporu aldim heyet raporu yani. Ben fabrikanin beni isten cikarmasini istyordum ancak onlar daha hafif cay kogus temizligi gibi islerde kullanacaklari soylediler fakat ben temizlik cay islerini yapmak istemiyorum ancak bana bunu dayatiyorlar fabrikada lider operatorken bi anda temizlikci ve cayci olmak istemiyorum tabiki utanilacak bir is degil onu belirtiyim fakat benim verilen bu isi kabul etmeme sansim var mi?
Merhaba,
Normal koşullarda bu tarz sorular işverenden beklenir ama bu kez durum farklı. Öncelikle işveren üzerine düşeni yapmış görünüyor. İş sözleşmesi feshinin son çare olması ilkesi gereğince işveren sizi işten çıkartmamış, sağlığınız açışından daha uygun bir bölümde görevlendirmiştir. İşveren açısından yapılması gereken de budur. Ancak işyerinde sağlığınız açısından daha uygun pozisyonlar var ve var olan bu pozisyonlarda da personel açığı mevcut ise bu pozisyonlarda görevlendirme talep edebilirsiniz. Eğer işveren daha uygun pozisyonlar var olduğu halde kötü niyetli olarak sizi temizlikçi pozisyonunda değerlendirmekte ısrar ediyor ise bu yaklaşımın sizi yıldırmaya yönelik bir yaklaşım olduğu kabul edilerek çalışma koşullarında esaslı değişiklik hükümlerine dayanabilir ve haklı nedenle iş sözleşmenizi feshedebilirsiniz. Bu konuda bir avukattan destek almanızda fayda var. Çünkü sonuç içinde bulunduğunuz durumun özelliğine göre değişiklik gösterecektir.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi