2,5 ay çalıştım paramı alamadım
Merhaba ben mehmet. Yeni kurulmuş bir ilaç firmasında 12/06/2006 ile 01/09/2006 tarihleri arasında(2,5 ay) çalıştım. Ben ve diğer tüm çalışanlara 600 net maaş alacağımız söylendi. Ayrıca kendi aracımızla çalışacağımız durumda benzin paralarını da karşılayacaklarını söylediler. Ben çalıştığım zaman içersinde zor kötek 700 YTL aldım. Başka da bir şey alamadım. Diğer arkadaşlarım içersinde hiç para alamayanlar var. 2,5 aylık dönemde 741 YTL benzin masrafı yaptım ve şirkete gönderdim. Ben 1 eylülde işten çıkarıldım sürekli paramı istediğim için. İşten ayrılma bildirgesinde beni brüt 531 YTL den sigortalamışlar ayrıca 2,5 ay çalışmama rağmen 58 gün sigortalamışlar. Şirketin merkezi İstanbulda ben Afyon da pazarlama sorumlusu olarak çalıştım. Ben bu paramı alabilir miyim? Mahkemelik mi olmalıyım? Mahkemelik olacaksam yetkili mahkeme hangi il? Bu arada diğer arkadaşlar eğer mahkemelik olursam bana şahitlik yapacaklarını da dile getirdiler. Lütfen bu konu da bana yardımcı olun. Benim hesabımca yaklaşık içerden alacağım para 1500 YTL. Cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla...