Nitelikli Hırsızlık Açılan Dava
Merhaba,
Hırsızlık olayına karıştım. Kameradan tespit etmişler ve karakola gitmişler. Zararını ödedim. Uzlaştık. E-devletten baktım mahkemeniz var mesajı gelmiş. Karşı taraf mahkemeye gideceğiz uzlaştık diyeceğiz bu kadar nedeni bu dedi. Araştırdığımda iddianame aşağıdaki gibi ben yapmalıyım? Ceza almadan kurtulabilir miyim? İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Yardım lütfen. Teşekkürler.
ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE
SEVK MADDESİ : Türk Ceza Kanunu 142/2.h.1, 168/4, 53
Müştekinin alınan ek ifadesinde özetle; şüphelinin 07/04/2019 ile 11/04/2019 tarihleri arasında kendilerine 25.000 TL'lik mal verdiğini, zararının kısmen kapandığını, geri kalan alacağından da vazgeçtiğini belirttiği,
Tüm soruşturma kapsamı beraber değerlendirildiğinde; şüphelinin ikrarı, 30/01/2019 tarihli görüntü inceleme tutanağı kapsamında şüphelinin bina veya eklentilerinde muhafaza altına alınmış eşyayı hırsızlamak suretiyle üzerine atılı suçlamayı işlediği , müştekinin ifadesinde de belirttiği üzere zararının da giderildiği tespit edilmekle çaldığını kısmen geri verme suretiyleetkin pişmanlık gösterdiği, müştekinin buna rıza gösterdiği anlaşıldığından TCK madde 168/4'ün ceza tayininde göz önünde bulundurulmakla;
Delillerin değerlendirilmesi mahkemeye ait olmak üzere şüphelinin mahkemenizde yargılamasının yapılarak yukarıdaki sevk maddelerine göre CEZALANDIRILMASINA, hakkındaTCK'nın 53. Maddesi kapsamında güvenlik tedbiri UYGULANMASINA,karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.19/04/2019
NOT : **** hakkında İşyeri Dokunulmazlığını İhlal Etme suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmiştir.
Cevap: Nitelikli Hırsızlık Açılan Dava
Son cumleden de anlayacağınız üzere şikayetçi şikayetinden vazgeçmiş olsa da KAMU ADINA açılan bir dava, ceza almadan kurtulma şansınız sıfır.
Dava sonucunda bir ceza verilecek indirimler uygulanacak ve nihayetinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek 5 yıl boyunca bir başka suça karışmamanız şartıyla hapis yatmayacaksınız.
Anlıyorum. Peki bu durum sicil kaydımı belirli bir süre veya tamamen etkiler mi? İş arama vs gibi konularda problem oluşturur mu? Teşekkürler.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Son cumleden de anlayacağınız üzere şikayetçi şikayetinden vazgeçmiş olsa da KAMU ADINA açılan bir dava, ceza almadan kurtulma şansınız sıfır.
Dava sonucunda bir ceza verilecek indirimler uygulanacak ve nihayetinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek 5 yıl boyunca bir başka suça karışmamanız şartıyla hapis yatmayacaksınız.
Merhaba,
Peki erteleme kararı verilebilir mi?