Mülk Sahibinin Su Borularını Sabote Etme Sorunu.
Iyi günler,
Ben Istanbul'da bir gıda magazasi isletmecisiyim. Magazada kiraciyim. Bir senedir islerim kötü gittigi için mülk sahibine yaklasik 7-8 aydir kira ödeyemiyorum. Mülk sahibi bizi mahkemeye verdi. Çikmak için yasal sürenin dolmasini bekliyoruz. Fakat magazamizin üst katinda mülk sahibinin ofisi var. Kendisi bizi bir an önce çikartmak için ofisinin su borularini sabote edip magazayi su basmasina sebep oluyor dolayisiyla biz de is yapamaz hale geliyoruz. Benim sorum buna karsi ne yapabilirim? Polis çagirsam gelirmi veya polis bu konuda bir sey yapma yetkisine sahip mi? Eger degilse yasal olarak ne gibi yöntemlere basvurabilirim. Bu durumu kira dava dosyasına ekleyebilir miyim? Birde bizim mülkü kira kontratı yaptığımız ilk tarih 27-10-2008 tarihi. Mülk sahibine 10 yılı dolduruğumuz için bizi çıkarma hakkı hangi tarihte doğuyor? Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.
Cevap: Mülk Sahibinin Su Borularını Sabote Etme Sorunu.
"Çıkmak için yasal sürenin bitmesini bekliyoruz." demişsiniz. Ev sahibi de çıkmanızı istiyorsa beklemenizi gerektirecek bir süre yok.
Haklısınız. Belki Hukuku suistimal ettiğimi düşüneceksiniz ama kanunun bana verdiği belirli bir süre var bu süreyi değerlendirip dükkanda kalmak istiyorum. Acaba bahsettiğim konuda yapabileceğim birşey var mı kanunen?
Kusura bakmayın ama hakkınızı kötüye kullanıyorsunuz. Fakat kira sözleşmesinin sonuna kadarki kira bedelini de ödemek zorundasınız. Size tavsiyem hızlı bir şekilde sulh olmanız. Yoksa tahliye bile etseniz borçların hepsi peşinizden gelecek...