Eşimin aldığı darp raporu davasının üst mahkemede bölge ceza mahkemesinde görülecek olması tuhaf değil mi?
Merhabalar. eşimin aldığı bir darp raporu var. Darp raporunda yalnız kolda morarmadan bahsediyor. İfadelerde vurma, itme, hakaret vb yok. Sinirle karakola gidiyor eşim. Sonrasında şikayetçi olmamasına rağmen kamu davasına dönüşüyor. Basit yaralama ile yargılanmaya başlıyorum.
Ben durumu hem karakolda hem mahkemede yaralama kastım yoktu, koltuğa oturtmaya çalışırken yanlışlıkla kolunu morartmışım şeklinde açıkladım.
Duruşmamız yerel mahkemedeydi.yerel mahkemeye avukatsız, eşimle beraber gidip durumu dürüstçe anlattık.Hakim beraat verdi.
Lakin sonrasında cumhuriyet baş savcısı darp raporunda suçu işlediği belli olmasına rağmen mahkumiyet yerine beraat verilmiştir diye dosyayı istinaf mahkemesine gönderiyor. O da kararı bozarak, karardaki usulsüzlüklerin giderilmesi için yeniden dava görülmeli diyor ve yerel mahkemeye tekrar yargıla demek yerine ben yargılayacağım diyor. Sonuçta 6 ay sonra yeniden mahkeme bu sefer Antepte bölge mahkemesi. 3 hakim karşısına çıkacağız. Şampiyonlar ligi gibi:)
Bu durumu hangi avukata sorduysam anlam veremedi. Üat mahkemede olmamalı diyorlar. Hatta bana inanmayıp uyapa girerek inanıyorlar :)
Şimdi ne yapabiliriz? Yine avukatsız gidip durumu dürüstçe anlatalım mı? Avukat tutalım mı? Neden üst mahkeme? Üst mahkeme beraat veremez mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Eşimin aldığı darp raporu davasının üst mahkemede bölge ceza mahkemesinde görülecek olması tuhaf değil mi?
Aynı konuyu birden fazla yere açarak forum kirliliği yapmayınız.Sorunuza cevap gelebilir de gelmeyebilir de.Zaten gerekli cevaplar aşağı yukarı verildi.Forum kurallarına lütfen özen gösterelim.