Hakaret Davası Görüşlerinize ihtiyacım var
Merhabalar,
Öncelikle açıktan yazılım işleri yapılan bir site üzerinden bir iş aldım ve yapmaya başladım. İşi 1 ayın sonunda belli sağlık sorunları sebebiyle teslim edemedim. Kişinin parası tamamen iade edildi. Ancak aradan geçen zamandan dolayı bana site üzerinden "dolandırıcı" "hırsız" "onursuz" "kişiliksiz" gibi bir çok hakarette bulundu. Oysa ki ben durumu izah eden bir çok yazı yazmama rağmen bunu yaptı. Üstelik bana dava açacağını zarara uğradığını falan yazdı.
Bu durumdan ötürü sormak istediğim iki soru bulunuyor;
1- Bir işi teslim edemediğim için bana dava açabilir mi ? (Benim hiçbir şekilde önerim veya bilgim olmadan şirket falan açmış bu sebeple zarar etmiş)
2- Yukarıda belirttiğim hakaretlerden ötürü hakaret veya iftira için dava veya karşı dava açabilir miyim ?
Her iki maddenin de gerçekleşmesi durumunda sonuç acaba ne olur ?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Selamlar.
Cevap: Hakaret Davası Görüşlerinize ihtiyacım var
1- Açabilir. Tüm parayı iade etmişseniz ve davayı takip ederseniz sonuç alma ihtimali çok düşük.
2- Hakaret için savcılığa şikayette bulunursunuz, ceza davasını savcı açar. Ceza verilir ama ertelenir veya HAGB'ye karar verilir. Mahkumiyet kararından sonra tazminat davası açmanız mümkün. Ancak yüksek rakamlar beklemeyin.