-
Basit Yaralama
Merhabalar,
Bundan yaklaşık 4 ay önce aynı iş yerinde çalıştığım bir kız ile gönül birlikteliğimiz oldu. Bir gün benim evimdeyken telefonuna farklı bir erkekten gelen bir mesaj gördüm ve darp etmeden evden yollamaya çalıştım. Herhangi bir müdahalede bulunmama rağmen evden çıkmadı yaklaşık 10 dakika boyunca ve bende zor kullanarak(iterek) kapı dışarı ettim. Bu olayın sonucunda kız karakola giderek şikayette bulunmuş ve benim onu yerlerde sürüklediğimi kafasını duvara sürttüğümü hakaret ettiğimi vs. yazmış. Aynı zamanda iş yerimde patronuma da kendisine tecavüz ettiğimi belirtmiş(kötü niyetli olduğunu buradan anlayabilirsiniz)
Verdiğim karşı ifadede iddaalarını kabul etmedim ve bende kendisinden adam karalama ve iftira suçlarından dolayı şikayetçi oldum. Emniyete gittiğimde ifade 3 farklı başlıkta değerlendiriliyordu(Basit yaralama - cinsel saldırı - hakaret) savcı 2 suçu düşürerek sadece basit yaralama suçunu bırakmış. Kızı darp etmediğimden ötürü elinde bir darp raporu olduğunu sanmıyorum. Ancak bir darp raporu olmamasına rağmen nasıl basit yaralamadan dava açılabiliyor anlamış değilim. Sadece evden çıkartmak için güç kullandım, darpa girer mi bilmiyorum.
Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir, herhangi bir cezai yaptırımı var mıdır. Yardımlarınızı rica ederim, teşekkürler.
-
Cevap: Basit Yaralama
Yardımcı olabilecek yok mu ?