Eşimin aldığı darp raporu
Merhabalar cümleten.
Eşimle yaşadığımız ufak bir tartışmada eşim çocukları alıp götürmek istediğinden bende izin vermediğimden karakola gidip darp raporu aldı. Darp dediği de kolunu tutarken ki kolda morarmalar. Eşim şikayetçi olmadı lakin kamu davasına dönüştüğünden mahkemeye çağrıldık. Ben karakoldaki İfademde kolunu yanlışlıkla sıkarak morartmışım dedim.
Neyse davamız görüldü. Eşimle birlikte gittik, durumu olduğu gibi anlattık. Beraat kararı verildi.
Fakat savcılık itiraz etmiş, dava üst mahkemede yeniden görülecek. Malatyadaydı davamız. Şimdi antepte.
Soru şu Şimdi ne yapabiliriz?
İlla ceza mı verilecek yani? Bu karar bozmaya itiraz edebilir miyiz?
Ne tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim.
Cevap: Eşimin aldığı darp raporu
kesin ceza alırsınız anlamında değil ama rapor varsa genelde mahkumiyet kararı çıkıyor. istinaf kararı bozabilir kendisi karar verebilir ya da dosyayı malatyaya gönderip orası yargılama yapar tekrardan ve ceza verebilir. ama bunların dışında istinaf beraat kararını doğru da bulabilir. şu anda bekleyip görmekten başka bir seçenek yok
Alıntı:
ufuklaw rumuzlu üyeden alıntı
kesin ceza alırsınız anlamında değil ama rapor varsa genelde mahkumiyet kararı çıkıyor. istinaf kararı bozabilir kendisi karar verebilir ya da dosyayı malatyaya gönderip orası yargılama yapar tekrardan ve ceza verebilir. ama bunların dışında istinaf beraat kararını doğru da bulabilir. şu anda bekleyip görmekten başka bir seçenek yok
Anladığım kararıyla mahkeme kararını bozarak yeniden yargılama istemiş. Yeni yargılama gaziantep te. 6 ay sonraya gün vermişler. Normalde biz malatyadayız.
Buna itiraz edemez miyiz? Mahkeme kararının doğruluğu üzerine bir itiraz söz konusu olabilir mi? Yada mahkemenin Malatyaya aldırılması.
İkincisi mahkumiyet demişsiniz. Bu Hagb kapsamında mı olur?
Teşekkür ederim.
Bir basit kolda morarmanın bu kadar büyümesi ve aile kendi içinde sorunları halletmişken, mahkemenin ikide bir bunu ailenin karşısına tekrar çıkarması, tekrar hatırlatması tartışılır bir konu gerçekten.
Zaten yeniden yargılama denmiş, itirazınızı ve iddialarınızı mahkemede söyleyeceksiniz.Hagb isteyip istemediğiniz sorulacak, bu tam bir risk.İstiyorum derseniz hagb kesin.Yok istemiyorum derseniz, beraat de çıkabilir, ceza çıkıp(içeri girme elbette olmaz) sicile de geçebilir.Bunu kararını siz vereceksiniz.Bununla beraber,
Alıntı:
Sedatyamaci rumuzlu üyeden alıntı
Bir basit kolda morarmanın bu kadar büyümesi ve aile kendi içinde sorunları halletmişken, mahkemenin ikide bir bunu ailenin karşısına tekrar çıkarması, tekrar hatırlatması tartışılır bir konu gerçekten.
Kolunu tuttu diye bir kişinin eşini karakola şikayet etmesi de gerçekten tartışılması gereken bir konu.Bunu da atlamamak gerekir diye düşünüyorum.Davanızda bol şans.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Zaten yeniden yargılama denmiş, itirazınızı ve iddialarınızı mahkemede söyleyeceksiniz.Hagb isteyip istemediğiniz sorulacak, bu tam bir risk.İstiyorum derseniz hagb kesin.Yok istemiyorum derseniz, beraat de çıkabilir, ceza çıkıp(içeri girme elbette olmaz) sicile de geçebilir.Bunu kararını siz vereceksiniz.Bununla beraber,
Kolunu tuttu diye bir kişinin eşini karakola şikayet etmesi de gerçekten tartışılması gereken bir konu.Bunu da atlamamak gerekir diye düşünüyorum.Davanızda bol şans.
Davanın malatyaya alınmasını isteyemez miyiz? Neden Antepte duruşma anlayamadık.
Avukata gerek var mı? Yoksa yine çıkıp dürüstçe anlatalım mı olayları?
Beraati bozma sebebi, darp raporunda suçu işlediğim sabitmiş.
Oysaki raporda yalnızca kolda morarma yazıyor. Bunu eşimi koltuğa oturmaya çalışırken yanlışlıkla olduğunu hem karakolda hemde mahkemede belirtmiştim. İfadelerim birbiri ile çelişmiyor. Dürüstçe samimice olanları anlatıyorum. Her kol morarması yaralamaya kasıt değildir ki sonuçta?
Savcının demek istediği... Darp raporu var o halde niye ceza vermedin. Böyle birşey olabilir mi?
İlla ceza mı alcaz yani?
- - - Updated - - -
Yani yaralamaya kasıt nedir? Kasıt yok, elle vurma yok, itme kalma hakaret yok. Yaralamaya kast etmedim. Yanlışlıkla sehven kol morarması.
Haksızlık değil mi bu karar? Nasıl itiraz edebilirim?