Görevi kötüye kullanma suçu hakkında
Merhaba,
Posta çeki hesabımızın bulunduğu bir ptt şubesine, şirket sahibi ve aynı zamanda genel müdürü olarak ilk defa para çekmek üzere gittim. Şubeye şirketim ve benimle ilgili gerekli her türlü resmi evrağı (imza sirküleri, ticaret sicil kaydı, nufüs suretim, fotoğraf vs..) önceden bıraktığım, aynıları yanımda da bulunduğu halde bana ödeme yapmadılar.
Gerekçe olarak da imza sirkülerinde posta çeki hesabından para çekmeye yetkilidir yazmaması gösterildi. Oysa imza sirkülerinde zaten bunların yazmayacağını, bunun benim bu imzayla şirket adına her türlü işlemi yapmaya yetkili olduğumu gösterdiğini anlatamadım. Şube müdürü bana ısrarla ahzu kabze yetkili bir avukata bile ödeme yapmadıklarını anlattı. Kendisine benim vekil olmadığımı, bizzat şirketin genel müdürü olduğumu dolayısıyla tam yetkili olduğumu söylememe rağmen ödeme yapılmadı. Üstelik ptt şubelerinde hesap neredeyse sadece oradan işlem yapılabildiği için de oldukça zor durumda kaldım.
Bu işlem öncesinde şubedeki bir personel insanları azarlar şekilde sıraya sokuyordu. Ben de insanlara daha kibar konuşması gerektiyle ilgili bu kişiyi yüksek sesle uyardım. Ancak konu bir tartışmaya dönmeden kapandı. Bu inadın sebebinin bu olduğunu sanıyorum. Yoksa bir şube müdürünün bu kadar bilgisiz olması mümkün olamaz.
Sonuç olarak bir devlet memuru yapması gereken br işlemi, kasıtlı olarak yapmamıştır.
Bu durum görevi kötüye kullanmak mıdır? yoksa görevi suistimal midir?
her iki durumda da bu suç için nasıl bir dava açmalıyım? savcılığa suç duyurusunda bulunmak yeterli olur mu?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
S. San