-
İşten ayrılma
Ben bir firmada2 senedir calısıyorum ve işe başladıgım tarihte personel müdürü bana yıl basında maaşında düseltme yapılacak o tarihe kadar bu meblagda calısacaksın dedi.Yılbası gelmeden personel müdürü işten ayrıldı ve bu olayı kendi departman müdürüme ilettim ve kendisininde bu düzeltmeden haberi vardı. Bana yazılı belgen yok elinde hatta sirket politikamız degişti diye mazeretler anlattı. ve su an yeni ise giren kişiler benden 200 milyon fazla alıyor sebeb olarak senin şanssızlıgın diyorlar . işten ayrılmak istiyorum tazminatımı istiyorum vermediler ve işten cıkarmıyolarda nasıl isten ayrılabilirim tazminatımı alıp?
-
İş sözleşmenizde belirlenmiş ücrete imza atmışsanız ve yıllık ücret artışlarınız diğer personelle paralellik gösteriyorsa, yani artış oranlarında tarafınıza bir ayrımcılık yapılmadıysa, şu noktada yapacak birşey bulunmadığını düşünüyorum.
Elbette içinde bulunduğunuz durum "şanssızlık" olarak değerlendirilemez. Ancak işe alınan personelin ücretini belirlemek işverenin yönetim hakkı ile ilgilidir. Sizden sonra işe girenlerin ücretinin sizden yüksek olması bu hakkın kötüye kullanıldığını göstermez.
Selamlar,
-
Telekom'un özelleştirilmesi sonucu nakil için DPB'na 3 nisan 2006 'da bildirildim.DPB tayinimi Bağkur'a yaptı ve tayin yazısını 3 mayıs 2006'da yazdı.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurulması sonucu Bağkur ve SSK da 20 mayısta kapatıldı.Bağkur tayin işlemlerin devam ederken,tayinlerin kapatıldığını bildirerek tayin yazısını 3 haziran 2006 itibariyle,işlem yapmdı.
DPB ve Bağkur aralarında yazıştılar.Tekrar tayin için yazı yazıldı.Tekrar iptal edildi.
DPB sonunda benim tayinimi ,İçişleri Bakanlığına yatı 12 Eylül 2006'da.
Tebligat gelirse İçişleri Bakanlığında göreve başlayacağım.
bağkur'a yapılan tayinim iptal edildiği için Mahkemeye verebilir miyim?Mahkemeye verirsem hangi kurumu mahkemeye vermem lazım?Kazanma şansım var mı?Mahkeme masrafım olur mu?Kazanma ve kaybetme durumunda hangi sonuçlarla karşılaşırım?Mahkemeye başvurmam halinde hangi yolları ve prosödürü izlemem lazım?yavuzy14@hotmail.com
yavuzy14@gmail.com