Elektrik kesintileri yüzünden buzdolabım bozuldu
Sayın yetkili ve ilgili kişiler. Bundan 4 yıl önce aldığım Bosch marka buzdolabım semtimizde yetkili elektrik dağıtım şirketi olan Ayedaş'ın sebep olduğu düzensiz bir şekilde elektrik kesintileri ve voltaj düşüklüğü sebebiyle yaklaşık 1 ay önce bozuldu. Bende yetkili servisi aradım ve tamir için geldiklerinde stabil olmayan voltaj ve kesintiler yüzünden cihazın kompresörünün sıkıştığını ve bozulduğunu söylediler ve sıkışıklığı açtılar ama bunun tekrar edebileceğini söylediler. Nitekim 1 ay sonra yani geçen gün elektrik ve voltaj yüzünden tekrar bozuldu ve bu sefer parçanın değişmesi gerektiğini ve 250 ytl masrafı olduğunu söylediler. Fakat ben tamir etmek yerine yeni cihaz aldım çünkü Ayedaş'ı tüketici mahkemesine vermk istiyorum ve cihazda depoda duruyor.
Mahkemeye vermek istiyorum çünkü başbakan geçenlerde voltaj ve elektrik kesintileri yüzünden evinde yada işyerinde elektrikli cihazları bozulan vatandaşların dağıtım şirketlerinden bu zararlarını tazmin edebileceklerini söyledi.
Nitekim ben de tamir ettirmedim cihazı çünkü servis bana cihazı tamir edebileceklerini ama eğer motoru da bozuksa masrafının yeni bir buzdolabı kadar olacağını ama sadece 250 ytl lik kompresör bozulmuş motor bozulmamış olsa bile bu kadar arızaya yakında motorun da bozulacağını söylediler bende yaptırmak yerine yeni buzdolabı aldım.
Elimde yetkili servis tarafından verilmiş 2 ayrı rapor var. Raporlarda arızanın elektrikler yüzünden olduğu yazıyor.
Tüketici mahkemesine davayı nasıl açacağım ve neler gereklidir ve mahkeme nerede bulunmaktadır.
Acaba davayı kazanma şansım nedir.
Ne kadar tazminat alabilirim.
Bu bihaz bozulunca aynı zamanda dolapta bulunan gıdalar ve ilaçlar da bozuldu ve onlarında tazminini sağlayabilirmiyim.
Manevi tazminat talebim de olabilir mi keza ikincisi Ramazan ayına denk geldiğinden maddi manevi çok zor durumda kaldık.
Yeni aldığım buzdolabının parasını Ayedaş tan tazmin edebilir miyim.
Mahkeme masrafları ne kadar tutar.
Eğer davayı kaybedersem bu masrafları ben mi ödemem lazım ve peşin mi ödeniyor.
Bu gibi davalarda ( belki de Türkiye de bir ilk olacak ) tüketicinin lehine olan veriler ve kanıtlar nelerdir.
Bu konuda yardımlarınızı acilen beklemekteyim kesa yeni bir buzdolabı almak bütçemi hayli saarsmış durumda.
SAYGILAR